Nyugi szoba kialakítása  

Intézményünkben a Rotary Club Budapest-Sasad és a Belső-Pesti Tankerületi Központ támogatásával nyugi szobát alakítottunk ki. 

A nyugi szoba kialakításának célja egy olyan helyiség biztosítása, ahol a lelki problémával küzdő tanulóink – aktuálisan, a sajátos nevelési igényből, életkörülményekből, iskolai helyzetekből adódó – feszültségeit szakemberek (gyógypedagógus, pszichológus, gyógypedagógiai asszisztens) segítségével kezelni tudjuk.

Mivel minden tanulónk egy sajátos világ, többféle problémával és személyiséggel, ezért a nyugi szobát is több funkciósra alakítottuk ki. Így lehetőséget tudunk biztosítani tanulóink számára, hogy frusztrációjuk, agressziójuk levezetésére úgy kerüljön sor, hogy az osztály, vagy az iskola többi tanulója ennek ne legyen tanúja. Ez egyrészt a problémával küzdő tanuló, másrészt a többi tanuló lelki egészségének megőrzése érdekében is fontos.

A nyugi szoba lehetőséget ad mozgásos feszültség oldására, egy boksz sarok kialakításával, művészeti, vagy társas tevékenységre, valamint relaxációra.

Tanulóink és kollégáim nevében köszönöm a Rotary Club Budapest-Sasad és a Belső-Pesti Tankerületi Központ támogatását! 

Jenei Andrea
intézményvezető