Tisztelt Szülők! 

Mint az Önök előtt is ismeretes, a Covid19 világjárvány egyre erőteljesebben jelenik meg körülöttünk. Sajnos a betegség nem kíméli az iskolában tanuló gyermekeket, a nálunk tanító pedagógusokat és Önöket sem.

Kérem, hogy ügyeljenek arra, hogy gyermekük egészségesen érkezzen az iskolába, mi is figyelünk arra, hogy kollégáink ne betegedjenek meg. Amennyiben hatósági karantént rendelnek el gyermekük számára, kérem, ne hozzák őt iskolába!

Egészségünk megőrzésének érdekében, a kiadott határozatok és rendelkezések értelmében az alábbi intézkedéseket hozom, kérem ezek betartását Önöktől is!

  1. – December 1-től azok a személyek, akik nem intézményünk tanulói vagy munkatársai, csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be az intézménybe. Számukra az intézmény egész területén kötelező a maszk viselése.
  2. – A védettségi igazolvány meglétét és érvényességét a portás ellenőrzi.
  3. – Továbbra is kötelező belépéskor a kihelyezett kézfertőtlenítő használata, és a testhőmérséklet mérése.
  4. – Az iskola területére a gyermeke kísérése céljából érkező szülő csak a külső bejárati ajtóig jöhet. Sürgős ügyintézés miatt előzetesen egyeztetett időpontban csak védettségi igazolvánnyal rendelkező szülő léphet be, de kérem, ha van rá lehetőség, az ügyintézés telefonon, vagy e-mailben történjen!
  5. – Az ebéd befizetése lehetőleg átutalással történjen! Ebédet személyesen csak érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező szülő fizethet be.
  6. – Továbbra is kötelező a közös helyiségekben mindenki számára a maszk használata, kollégáink lehetőség szerint tanórákon is használnak maszkot. Tanórákon a tanulóknak nem kötelező, de ajánlott maszkot viselni. Kérem, hogy gondoskodjanak gyermekük számára tiszta maszkról!
  7. – Lehetőség szerint, az intézményben tartjuk a 2 méteres védőtávolságot is.
  8. – A rendelkezéseknek megfelelően járunk el megbetegedések esetén, melyek lehetnek tantermen kívüli digitális oktatás, vagy rendkívüli szünet elrendelése. Ezekről az intézkedésekről minden esetben telefonon tájékoztatjuk Önöket.

Megértésüket, együttműködésüket köszönöm.

Vigyázzanak magukra! Jó egészséget kívánok!

Budapest, 2021. november 25.

Jenei Andrea
intézményvezető

Terematlétika Budapest Bajnokság

Hosszú idő elteltével – nagy örömünkre – ismét részt vehettünk a FODISZ által szervezett diákolimpiai versenysorozaton. 2021. november 18-án a Soroksári Sportcsarnokban került megrendezésre a Terematlétika Budapest Bajnokság, melyen 11 kisdiákunk képviselte iskolánkat. Az izgalmakkal teli versenyen remek eredmények születtek, tanulóink fényes érmekkel térhettek haza. Baranyi Attila (2. oszály), Csanya Rikárdó (3. osztály), Vidák Sára Lilien (3. osztály) és Lakatos Péter (4. osztály) az országos fordulóra is továbbjutott, mely december 3-án szintén a Soroksári Sportcsarnokban kerül megrendezésre.

Gratulálunk sportolóinknak!

Asztalitenisz házibajnokság

Idei első asztalitenisz házibajnokságunkat 2021. november 15-én rendeztük meg, melyre 200 garas volt a belépő. A mérkőzéseket éles küzdelmek jellemezték, melyek jó hangulatban és sportszerűen zajlottak.

Alsós eredmények:

1. Csanya Rikárdó, 2. Baranyai Attila, 3. Berkes Márk, 4. Vidák Sára Lilien, 5. Undi Antal, 6. Rozgonyi Szilvia

Felsős eredmények: 1. Szilágyi-Kovács Levente, 2. Herkó Zsolt, 3. Hamza Dávid, 4. Kiss László, 5. Ferencz Levente, 6. Hengl Manó

Gratulálunk játékosainknak!

Tabletes játékverseny

November 4-én ismét megrendezésre került iskolánkban a már hagyománnyá vált tabletes játékverseny. Ezen alkalommal az 1-3. osztályosok a Talking Tom Gold Run, a 4-8. osztályosok pedig a Subway Surfers játékban mérhették össze ügyességüket. Mindkét kategóriában nagy volt az érdeklődés, így a tanulóknak nagy kihívást jelentett, hogy minél jobb eredményt érjenek el. Az 1-3. osztályosok közül Ruszó Ketrinnek (1.o.), a 4-8. osztályosok közül pedig Komáromi Balázsnak (5.o.) sikerült elérni a legmagasabb pontszámot. Gratulálunk az elért eredményhez!

Cinema City kreatív pályázat

November első tanítási napja nagy örömet hozott iskolánk számára, mivel nyertünk a Cinema City által meghirdetett kreatív pályázaton. Résztvevő tanulóink feladata az volt, hogy háztartási dolgokból, hulladékból robotot alkossanak. Így született meg Tolnai Tomi, a robot, akit felső tagozatos tanulóink közösen készítettek el Blevins Kulcsár Krisztina és Pálfi Rita pedagógusok, valamint iskolánk karbantartója, Ábel Gábor segítségével. Az alkotók mozijegyet nyertek a Hibás Ron című filmre.

Október 23.

“Fiadnak hagyd örökül” címmel emlékeztünk az 1956-os forradalom és szabadságharc 65.évfordulójára. Az elsősöktől a nyolcadikosokig sok-sok szereplő és tanár kolléga tette bele szivét-lelkét, hogy megmutathassuk, 56 emlékét és a szabadság szeretetét megőrizzük.

A Politechnikum diákjainak látogatása

2021.10.20-án a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium 9. évfolyamos diákjai vendégeskedtek a 3. és 4. osztályban. A látogatás során különböző foglakozásokkal készültek tanulóink számára. Volt közös éneklés, zenélés, mandalát készítettek magvakból, beszélgettek az őszről és még közös játékra is jutott idő.

Tolnai Mozi

Idén először került megrendezésre iskolánkban a Tolnai mozi, mely során minden diák az életkorának megfelelő filmre válthatta be garasait; míg az alsósok a Croodék, a felsősök az Éjszaka a múzeumban című filmeket nézhették meg. Ugyanezen a napon rendhagyó módon egy másik mozis programunk is volt A Cinema Cityben, ahol az új Marvel filmet tekintették meg. A programok során mind nagyon jó hangulat uralkodott, melyet csak tetőzött a nassolnivaló; a Tolnai popcorn és a szörp.

Vadászati világkiállítás

A felső tagozatos diákjaink is ellátogattak a Vadászati világkiállításra. Betekintést kaptak  a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra. Népszerű volt a körmozi, ahol az élet körforgását tekintették meg és a VR szemüvegek. Telefonos applikációval, kvíz vetélkedőn is részt vettek.