Tolnai Mozi

Idén először került megrendezésre iskolánkban a Tolnai mozi, mely során minden diák az életkorának megfelelő filmre válthatta be garasait; míg az alsósok a Croodék, a felsősök az Éjszaka a múzeumban című filmeket nézhették meg. Ugyanezen a napon rendhagyó módon egy másik mozis programunk is volt A Cinema Cityben, ahol az új Marvel filmet tekintették meg. A programok során mind nagyon jó hangulat uralkodott, melyet csak tetőzött a nassolnivaló; a Tolnai popcorn és a szörp.

Vadászati világkiállítás

A felső tagozatos diákjaink is ellátogattak a Vadászati világkiállításra. Betekintést kaptak  a különböző helyi élőhelyekre és állatfajokra. Népszerű volt a körmozi, ahol az élet körforgását tekintették meg és a VR szemüvegek. Telefonos applikációval, kvíz vetélkedőn is részt vettek.

Édességlabor

A 8.-os diákjaink segíteni próbálunk, hogy a érdeklődésüknek megfelelően sikerüljön szakiskolát, középiskolát választaniuk. Többen érdeklődnek a cukrászati képzés iránt, így az első műhelyünk az Édességlaborba vezetett, ahol jobban beleláthattak a cukrászok életébe. A program sokaknak jelentett maradandó élményt, hiszen a diákok különféle eszközök és berendezések segítségével ismerhették meg a cukrász szakma érdekességeit. A végén egy finom sütit is kaptunk.

Vadászati és Természeti Világkiállítás

A természetkedvelő alsós tanulókkal ellátogattunk a Vadászati és Természeti Világkiállításra. Egyetlen sétával bejárhattuk a nagyvilágot, megismerkedhettünk a kontinensek állatvilágával. Élőben láttunk hazai halfajtákat és védett hüllőket. Az Erdővarázs interaktív programokkal várt minket. Egy kvíz helyes kitöltéséért jutalom füzet és ceruza járt a diákoknak, aminek nagyon örültek.

Kolompos mulatság

2021. szeptember 29-én a Lázár Ervin Program keretén belül 4. osztályos tanulóink ellátogattak a Ferencvárosi Ádám Jenő Zeneiskolába és részt vettek a Kolompos mulatság című előadáson. A gyerekek különböző hangszerekkel ismerkedtek, táncoltak, énekeltek miközben a Kolompos együttes húzta a nótát. Kicsik és nagyon egyaránt jól érezték magukat.

Beauty-nap

Iskolánk tanulói csütörtök délután szépségápolási napon vehettek részt a „Tolnai Szépségszalonban”. A gyermekek hennafestés, ideiglenes tetoválás, sminkelés, körömfestés, valamint hajfonás közül választhattak. Szépségszalonunk szolgáltatásai a fiúk és lányok körében is hatalmas sikert arattak. Jó érzés volt látni a boldog és elégedett arcokat. Ebben a tanévben még folytatás következik…

Fővárosi Nagycirkusz

A Lázár Ervin program által a 6.osztályos tanulóink a Fővárosi Nagycirkuszba látogattak el. A Cirkománia című előadáson, sok-sok izgalmas produkciót láttak. A félelmetes akrobata mutatványok mellett, cuki kutyusok és vicces bohócok kápráztatták el a közönséget.

Európai Diáksport Napja

2021. szeptember 14-én került megrendezésre az Európai Diáksport Napja (ESSD), melyhez idén intézményünk is csatlakozott. Az idei program fő célja az volt, hogy a Covid miatti rendkívül mozgásszegény időszakot követően a sport, a rendszeres testmozgás újra visszatérjen a gyermekek életébe, újra megtapasztalják a közösségi sportolás örömét.

Iskolánk több változatos programmal is készült erre a napra a gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Pedagógus kollégáink különböző mozgásos tevékenységekkel színesítették meg az órájukat, melyet az aktuális tananyaghoz kapcsolódóan építettek be tanórájukba. Testnevelő tanáraink kollégáik segítségével az iskola több helyszínére is terveztek sportos foglalkozásokat. Diákjaink a gyógytestnevelés teremben tánctudásukat csiszolhatták, a tornateremben egy izgalmas akadálypálya várta az alsósokat, felsős diákjaink pedig az erőnléti feladatokban jeleskedhettek, valamint a folyósokon és lépcsőkön történő futással az állóképességüket is próbára tehették. Az udvaron játékos ügyességi feladatokkal készültünk tanítványainknak, valamint a floorball játékba is bepillantást nyerhettek.

Budapesti Klasszikus Film Maraton

Iskolánk is részt vett Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján, a Budapesti Klasszikus Film Maratonon. A gyermekek klasszikus filmeket néztek meg a Toldi moziban. Az alsós diákok a Vuk című mesét, a felsős diákok a Szeleburdi család című filmet nézték meg. Mindenki nagyon jól szórakozott.