Fővárosi Kulturális Fesztivál 2024 – Hegyhát

2024. május 15-én, a Gyógypedagógiai Intézmények Fővárosi Kulturális Fesztiválján szerepeltünk a Gennaro Verolino Általános Iskola és Speciális Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthon által szervezett vetélkedőn. Vigh Laurának, intézményünk gyógypedagógusának lebilincselően ötletes „A három kismalac és a farkas” c. produkcióját adtuk elő. Intézményünk Furulya tehetségműhelye – Bakó Antalné gyógypedagógus vezetésével – színesítette az előadást élő kísérő zenével, mely önálló produktumként is megállta a helyét. Az előadás kiválóan sikerült, a közönség és a zsűri is jókat nevetett, nagyot tapsolt. Az előadást arany minősítéssel díjazták.

Fellépők:
Jakab Robertó 2.o
Baranyi Attila 4.o
Csákits Gergő 4.o
Gergely Dávid 4.o
Berkes Márk 5.o
Páhi Csongor 5.o
Bóth Ádám 6.o
Lakatos Péter 6.o
Raduly Nikolett 6.o

Gratulálok a felkészítő pedagógusoknak és a diákoknak!

Jenei Andrea
igazgató

FODISZ VERSENYEK

Áprilisban két fontos versenyen is indult csapatunk a FODISZ által rendezett versenyeken. Az első megmérettetés a „Kapkodd a lábad” Budapesti Diákolimpia volt, ahol tanítványainknak különböző akadálypályákon kellett megküzdeniük a többi csapattal szemben. Remek versenyzéssel a budapesti fordulót megnyerve jutottunk el az országos bajnokságig, melyet idén Budapesten rendeztek meg. Az ország különböző pontjairól érkező csapatok kemény ellenfélnek bizonyultak. Sportolóink nagyon izgultak, szívüket-lelküket beletették a versenybe, végül szoros küzdelemben az 5. helyen végeztek.

A csapat tagjai:

Jakab Robertó, Ruszó Ketrin, Sánta Patrik Dávid, Baranyi Attila, Gergely Dávid, Kóté Anasztázia, Berkes Márk, Csanya Rikárdó, Rozgonyi Szilvia

A másik versenyünk a Budapesti Atlétika Diákolimpia volt, melyet a Margitszigeti Atlétikai Centrumban rendeztek meg. Iskolánkat 15 diákunk képviselte különböző versenyszámokban. Remek, sportszerű versenyzéssel több sportolónk is dobogóra állhatott, és három diákunk kivívta magának a jogot az országos bajnokságon való indulásra is, mely május 16-án kerül megrendezésre.

Lássuk az eredményeket:

Országos bajnokságra továbbjutók:

Szalai Kevin:

100 m-es síkfutás: budapest bajnok, 200 m-es síkfutás: budapest bajnok, távolugrás: budapest bajnok

Szabó Zoltán Márk:

100 m-es síkfutás: budapest bajnok

Ferencz Levente:

kislabdahajítás: budapest bajnok, 100 m-es síkfutás: 2. hely

Dobogósaink:

Kóté Anasztázia:

100 m-es síkfutás: budapest bajnok, távolugrás: 2. hely, kislabdahajítás: 3. hely

Rozgonyi Szilvia:

távolugrárs: 3. hely

Vidák Sára Lilien:

távolugrás: 3. hely

Kárpáti Dávid:

távolugrás: 3. hely, kislabdahajítás: 3. hely

Kozák László:

kislabdahajítás: 3. hely

 

Gratulálunk versenyzőinknek!

Fenntarthatósággal kapcsolatos tudásátadás a JEGYMI-ben

Az Oktatási Hivatal Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ 2024. április 16. és 26. között szervezte meg a Tavaszi Pedagógiai Napokat. Ennek keretén belül intézményünk fenntarthatósággal foglalkozó munkaközössége április 25-én egy szakmai workshopot szervezett Játékkészítés újrahasznosított anyagokból címmel. A résztvevő pedagógusok megismerték mit is nevezhetünk újrahasznosított anyagoknak. Hogyan lehet zero waste szemlélettel, már kidobásra szánt anyagokból értékes és ötletes, fejlesztő játékokat készíteni bármelyik korosztály számára. A bemutatott játékokat ki is próbálhatták mindenki nagy örömére. Sok élménnyel és ötlettel zárult a szakmai workshopunk.

MáSzínház – Különös

2024. március 27-én ellátogatott hozzánk a MáSzínház társulata, és bemutatták Különös című darabjukat.  Játszottunk, nevettünk, közben pedig elmélkedtünk és beszélgettünk az érzelmekről, a felnőtté válásról, a másságról. Tanulóink és kollégáink számára is nagyon nagy élményt nyújtott ez a színháznevelési program. Köszönjük Demeter Orsolya és Inoka Péter színművészeknek, valamint Kámán Orsolya foglalkozásvezetőnek, hogy elhozták nekünk ezt a különös előadást.

VÍZHÉT

Iskolánk az idei tanévben is csatlakozott HAPPY-hét elnevezésű, az ország legnépszerűbb vízfogyasztást népszerűsítő programjához. A gyerekek változatos tananyagokon, játékokon és kreatív alkotó tevékenységeken keresztül ismerhették meg a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás fontosságát, illetve a víz élővilágban betöltött szerepét.

Konditerem a JEGYMI-ben

A Belső-Pesti Tankerületi Központ támogatásával intézményünkben kialakítottunk egy konditermet, melyet iskolánk dolgozói és a testnevelő tanárok felügyeletével a felső tagozatos tanulók is tudnak használni.

A sport, a mozgás, fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Ezért is lényeges, hogy most már iskolánk is büszkélkedhet egy színvonalas edzőteremmel.

Többfajta kardio- és erőfejlesztő gép áll rendelkezésre a múlt héten elkészült új fitness-helyiségben, ahol mindenki talál a kedvének és céljának megfelelő eszközöket.

Nagyon jó sportolást, edzést kívánok mindenkinek!

Köszönjük a Belső-Pesti Tankerületi Központ támogatását!

Jenei Andrea
igazgató