Egyéb kategória bejegyzései

Az NTP-KTK-18-A-0007 – Gingalló program bemutatása – záró rendezvénye

2019. május 8-án Projekt- és családi nap keretében rendezett T-Faktor-Tehetségnapot és hozzá kapcsolódóan egy kiállítást tartottunk intézményünkben. A program elején ünnepélyes keretek között Jenei Andrea, intézményvezető köszöntötte a szülőket, vendégeket, köztük is a Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola Mandula osztályát, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Az NTP-KTK-18-A-0007 – Gingalló program bemutatása – záró rendezvénye bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Atlétika Diákolimpia

2019.05.07.-én rendezték az Atlétika Diákolimpia budapesti döntőjét. A versenyt a Margitszigeten rendezték.A győztesek részt vesznek az országos döntőn ami június első hetében kerül megrendezésre. Tanulóink a következő helyezéseket érték el: -Tóth Dezső 1.hely távolugrás,800 m síkfutás -Danyi Ági 1.hely kislabda … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Atlétika Diákolimpia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gingalló pályázat – hatodik műhelyfoglalkozások

A “Süssünk, süssünk valamit” sütő – főzőműhely 2019. április 26-án megtartotta rendhagyó és egyben utolsó műhelyfoglalkozását a Hagyományok Házában Kirilla Gabriella vezetésével. A program keretében a gyerekek először a kiállítás tárgyaiból összeállított játékos órán vettek rész. Ezután a lepény készítés … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Gingalló pályázat – hatodik műhelyfoglalkozások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Szájharmónia kampány

2019. április 15-17. között iskolánk tanulói a Budapest Főváros VIII. Kerület Józsefvárosi Önkormányzata által meghirdetett Szájharmónia sportnap és egészségnap pályázat keretében belül különböző programokon vehettek részt. Reggelente zenés tornával indítottuk a napot. Majd az alsós tanulók hétfőn egy játékos előadáson … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Szájharmónia kampány bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tavaszi projektnap

Intézményünkben 2019. április 17-én rendeztük meg a húsvéti ünnep köré szerveződő tavaszi projektnapunkat. Alsó tagozatos tanulóink húsvéti dekorációkat készítettek, társasjátékoztak, valamint kiterjesztett valóságban történő tojásvadászon vettek részt. A felső tagozatosok is kipróbálták magukat a tojásvadászatban, emellett játékos sportfoglalkozáson is részt … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Tavaszi projektnap bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Zsinórlabda verseny

2019.április 24.-én rendeztük zsinórlabda versenyünket. Tanulóink rendkívül színvonalas, izgalmas mérkőzéseket játszottak. Minden gyermek dicséretet érdemel a sportszerű magatartásáért!

Kategória: Egyéb | Zsinórlabda verseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Ki Mit Tud?

Ebben az évben is iskolánk adott otthont a mára már népszerűvé vált tehetségkutató vetélkedő, a Ki Mit Tud? Budapesti és Pest megyei döntőjének, 2019. április 12-én . A versenyző gyerekek több kategóriában (vers; mese, báb, színdarab; ének-zene; tánc és rajz) … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Ki Mit Tud? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

XXVIII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó

2019. április 12-én iskolánk Szín-Kör-Játék tehetségműhelyében dolgozó tanulóink részt vettek a XXVIII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozón, mely a Kispesti Munkásotthonban került megrendezésre. Diákjaink nagyon jól érezték magukat. Végül a zsűri ezüst minősítéssel jutalmazta az Egyszer egy menőfi című produkciót. Gratulálunk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | XXVIII. Weöres Sándor Gyermekszínjátszó Találkozó bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Digitális Témahét

Iskolánkban április 8-12. között megrendezésre került a Digitális Témahét. Ezen a héten a diákok új, a megszokottól eltérő eszközökkel és alkalmazásokkal ismerkedhettek meg. Szavazó rendszereket, gps alapú kincskereső játékot és egyéb tanórát színesítő megoldásokat próbálhattak ki, iskolánk innovatív pedagógusainak köszönhetően.

Kategória: Egyéb | Digitális Témahét bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gingalló pályázat – ötödik műhelyfoglalkozások

2019. április 1-jén a Szín-kör-játék – „Játszva tanulni” dramatikus műhely tagjai látogattak el a Hagyományok Házába Vigh Laura vezetésével. A „Tessék, tessék jó portéka, egynek sincsen maradékja” című múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a tanulók megcsillogtathatták tehetségüket és a nemezelést is kipróbálhatták. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Gingalló pályázat – ötödik műhelyfoglalkozások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gingalló pályázat – negyedik műhelyfoglalkozások

2019. március 11-én a „Kéz-csodák” – kézműves népi hagyományőrző műhely tagjaival második alkalommal vettünk részt a Hagyományok Házában lévő foglalkozás-sorozaton Szilvás Nóra kíséretében. Ez alkalommal az Itt a bicska, bugyli bicska című műhely volt soron. Gyerekeink betekintést nyerhettek a fafaragás … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Gingalló pályázat – negyedik műhelyfoglalkozások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

“Kapkodd a lábad” Diákolimpia országos döntője

2019.április 5-6.-án rendezték a “Kapkodd a lábad” Diákolimpia országos döntőjét a zalaegerszegi Öveges József Általános Iskola tornatermében.A verseny 11 csapat részvételével zajlott.A megnyitó a város vezetőinek jelenlétében zajlott, ünnepélyes keretek között.Az esemény végig jó hangulatú hatalmas küzdelmekkel teli volt. Iskolánk … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | “Kapkodd a lábad” Diákolimpia országos döntője bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mezei Futás Diákolimpia

2019.04.04.-én került megrendezésre a Mezei Futás Diákolimpia budapesti versenye a Népliget árnyas fái alatt kitűnő napsütéses időben. Népes mezőny gyűlt össze minden korosztályban.Tanulóink a következő helyezéseket érték el. 2.hely Kuglics Dávid, Tóth Dezső A két fiú jogot szerzett az országos … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Mezei Futás Diákolimpia bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Pantomim

A Józsefvárosi Galériában Méhes Csaba pantomim művész előadásán vettünk részt a gyerekekkel.

Kategória: Egyéb | Pantomim bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kirándulás

A gyerekekkel Szépjuhászné gyermekvasút megállótól indulva meglátogattuk a Kaán Károly kilátót és a Makovecz kilátót, az 5 km-es túra Hűvösvölgyben.

Kategória: Egyéb | Kirándulás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva