Category Archives: Egyéb

Karácsony 2018

Hagyományainkhoz hűen a téli vakáció előtti utolsó tanítási napon, 2018. december 21-én, a negyedik adventi gyertyagyújtásunk után rendeztük meg iskolánk karácsonyi ünnepségét. Az ünnepséget, Marosvári András, 1. osztályos tanuló Várkonyi Katalin: Úgy vártalak című verse nyitotta meg. majd tanári kórusunk … Continue reading

Posted in Egyéb | Karácsony 2018 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Negyedik adventi gyertyagyújtásunk

Meggyújtottuk az utolsó, negyedik gyertyát is az adventi koszorúnkon 2018. december 21-én, , az iskola karácsonyi ünnepsége előtt. Közös éneklést követően az osztályok termükben ünnepeljenek egy kicsit.

Posted in Egyéb | Negyedik adventi gyertyagyújtásunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kitárt Ajtók Ünnepe

Adventi vásáron jártunk az ELTE-Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán, amelyet A Kitárt Ajtók Ünnepe keretein belül rendeztek meg.

Posted in Egyéb | Kitárt Ajtók Ünnepe bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Örömtánc

December 10-én délután ellátogatott iskolánkba Erdei Gabriella és rövid ízelítőt adott a néptánc világából. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték a foglalkozást.

Posted in Egyéb | Örömtánc bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Víg Otthon Idősek Klubja

Hagyományunkhoz híven idén is ellátogattunk a Víg utcai Idősek Klubjában jártunk, ahol tehetséges tanulóink egy rövid karácsonyi műsort adtak elő. Az időseknek nagyon tetszett műsor, és cserébe minden diák kapott egy kis csomagot.

Posted in Egyéb | Víg Otthon Idősek Klubja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FODISZ Budapesti Zsinórlabda Bajnokság

2018. december 10-én került megrendezésre a FODISZ Budapesti Zsinórlabda Bajnokság. Budapestet 7 csapat képviselte, melyből iskolánk az előkelő 3. helyezést érte el. Diákjaink így megszerezték az indulási jogot a januári Regionális Zsinórlabda Bajnokságra. A csapat tagjai: Oláh Krisztofer, Pók Gyula … Continue reading

Posted in Egyéb | FODISZ Budapesti Zsinórlabda Bajnokság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Advent

December 14-én közösen meggyújtottuk a harmadik adventi gyertyánkat az iskola aulájában. A 2. osztály elénekelt egy karácsonyi dalt, majd Komáromi Balázs elszavalta Mentovics Éva: Hókristályok roppantak című versét, amellyel első helyezett lett a budapesti szavalóversenyen.

Posted in Egyéb | Advent bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Országos Terematlétika Bajnokság

2018. december 6-án került megrendezésre a FODISZ által rendezett Országos Terematlétika Bajnokság, melyre két tanulónk, Varga Zsanett 3. osztályos és Oláh Krisztofer 5. osztályos tanulónk jutott tovább, miután megnyerték a budapesti fordulót. Az országos döntőbe a megyei elődöntők összesített 1-2. helyezettjei … Continue reading

Posted in Egyéb | Országos Terematlétika Bajnokság bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mikulás az iskolában

Erzsébetvárosi Kéttannyelvű Általános Iskola, Szakgimnázium és Szakközépiskola dráma tagozatos tanulói lepték meg iskolánk tanulóit akik verssel, énekkel készültek ebből az alkalomból. A Télapó órási sikert aratott a gyerekek körében, akik végül a tőle kapott ajándékcsomagokkal és boldogan tértek vissza tantermeikbe.

Posted in Egyéb | Mikulás az iskolában bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Második adventi gyertyagyújtás

Sor került a második gyertyagyújtásunkra is. december 7-én, pénteken Bakó Antalné Kati nénivel közösen énekeltek, furulyáztak gyerekek az iskola kis aulájában, hogy azt követően a második kis gyertyát lobbanthassák lángra a közös adventi koszorúnkon.

Posted in Egyéb | Második adventi gyertyagyújtás bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mozi

2018. december, 6.-án a második osztály a Mikulástól mozijegyeket kapott. A Corvin moziban nézték meg a Salamon király kalandjai című mesét, melyet nagyon élveztek. A program után mindenki elmesélte, hogy mi volt a rajzfilm története.   

Posted in Egyéb | Mozi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Első adventi gyertyagyújtásunk

Intézményünk régi hagyományainak megfelelően idén is meggyújtjuk adventi koszorúnk gyertyáit a karácsonyt megelőző péntekeken. A legelsőt az advent első vasárnapja előtti szombaton gyújtottuk meg közös énekléssel egybekötve.

Posted in Egyéb | Első adventi gyertyagyújtásunk bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Adventi Karácsonyi vásár

2018. december 4-én a második osztály ellátogatott a Vörösmarty téri Adventi Karácsonyi vásárra, hogy a gyerekek az Advent előtti időszakot csodára várva éljék meg. Adventi gyertyáknak lángja december négy vasárnapja, Urunk eljövetelét várva készülünk mind a csodára, Karácsony meghitt varázsára.

Posted in Egyéb | Adventi Karácsonyi vásár bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

FODISZ BUDAPESTI TEREMATLÉTIKA BAJNOKSÁG

2018. november 29-én került megrendezésre a FODISZ által szervezett Budapesti Terematlétika Bajnokság a Soroksári Sportcsarnokban. A megmérettetésen 18 tanulónk vett részt idén. A verseny az elejétől a végéig barátságos hangulatban zajlott. A küzdelmek három korosztályban és négy versenyszámban (szivacslabda hajítás, … Continue reading

Posted in Egyéb | FODISZ BUDAPESTI TEREMATLÉTIKA BAJNOKSÁG bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Versmondó verseny

November 28-án, iskolánk másodikos tanulója, Komáromi Balázs Ádám részt vett a Gyógypedagógiai Intézmények diákjai számára megrendezett Fővárosi Szavalóversenyén. Mentovics Éva: Hókristályok roppannak című versével Arany helyezést ért el. Gratulálunk Balázs!

Posted in Egyéb | Versmondó verseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva