Nyári ügyelet

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyári szünetben az alábbi időpontokban tartunk ügyeletet:

július 08. (szerda) 9 – 13 óráig

július 22. (szerda) 9 – 13 óráig

augusztus 05. (szerda) – 9 – 13 óráig

augusztus 19. (szerda) – 9 – 13 óráig

Budapest, 2020. július 1.

Jenei Andrea

intézményvezető

Kedves Gyerekek, Szülők!

Ennek a rendhagyó tanévnek a végén, rendhagyó módon az Általános Iskola nyugdíjba vonuló intézményegység-vezetője, Markielné Mészáros Márta köszönt el a diákoktól és zárta a 2019/2020. tanévet.
Köszöntő, tanévzáró beszédével búcsúzom én is a tanévtől, és kívánok jó pihenést és kellemes vakációt!

Jenei Andrea
intézményvezető

 

Sok szeretettel köszöntök minden tanulónkat, szülőket, kollégáimat!

Ismét eltelt egy tanév. Ez egy rendkívüli és felejthetetlen tanév volt mindannyiunknak. Rendkívüli helyzetben tanultunk, dolgoztunk.

Az ősz folyamán, amikor elkezdődött az iskolai tanév, az intézmény utcájának és az intézményünk udvarának felújításával kellett szembenéznünk. Amikor a felújítás végre befejeződött már sajnos beköszönt a téli hideg idő. Ebben a nehéz időszakban is megpróbáltunk számotokra nagyon sok szép és érdekes feladatokat kidolgozni, megvalósítani. A tanulás mellett számos kulturális, sport és kézműves programokat szerveztünk. Emlékezzetek csak vissza: itt volt nálunk a Giusto zenekar kamarazenei koncertet adtak nekünk, vagy gondoljunk csak a Lázár Ervin program keretében szervezett, illetve a Turay Ida színház által biztosított színházi előadásokra. A tél folyamán megismerkedhettetek a paralimpiai sportágak jeles képviselőivel, kiváló versenyzőkkel tölthettetek el néhány órát. A Jeles napok keretében eljött hozzánk a Mikulás, valamint a Karácsonyt adventi megemlékezésekkel, műsorral és ajándékozással tettük számotokra felejthetetlenné. Nem is tudom felsorolni, hogy a Garasos programok keretében mennyi-mennyi érdekes és izgalmas játékkal, délutáni eseményekkel színesítettük a hétköznapokat.

Rendkívüli helyzetet mondtam az elején, hiszen a tanév utolsó negyedévét valóban rendkívüli helyzetben, rendkívüli felkészüléssel kellett megvalósítani. Mindannyiunk számára egy teljesen új, idegen világban éltük meg a mindennapokat.

Az, hogy most itt állunk, sikeresen be tudjuk fejezni a tanévet, bizonyítványt, ajándékkönyvet, oklevelet tudunk osztani, azt bizonyítja, hogy mi, együtt közösen, Ti tanulók, szülők és mi az intézmény dolgozói példaértékűen tettük dolgunkat, megálltuk a helyünket. Nagyon-nagyon büszkék vagyunk Rátok és nagy nagy dicséret illeti a szülőket. Köszönet az iskola valamennyi dolgozóinak is. Egy nagy tapsot megérdemlünk mindnyájan.

Külön köszönjük meg Andrea néninek, hogy tudása, helytállása, és személyisége lehetővé tette a biztonságos tanulást, munkavégzést, az iskola folyamatos működését.

Számomra is rendkívüli ez a tanévzáró ünnepség. Utoljára állok itt, veletek közösen, mint az iskolánk vezetőségének tagja. Nyugdíjba megyek. Nem búcsúzom azonban, bízom benne, hogy a jövő tanév folyamán ismét találkozunk

Kívánok mindenkinek nagyon szép, tartalmas és egészségben gazdag nyári VAKÁCIÓT!

Ezennel a 2019/20-as tanévet lezárom.

Tanácsok a nyári vakációra a 3. osztálytól

A nyári szünidőben sokkal több a gyermekbaleset, mint a tanév során. Fogadjátok meg a 3. osztály tanácsait, hogy jól teljen a nyaratok!

– A kereszteződésben odafigyelek! Először szétnézek, és ha a lámpa zöld, csak akkor megyek át. A romlandó ételt nem hagyom az asztalon, hanem elteszem a hűtőbe. (Kun András)

– Azt tanácsolnám, ne menjen bele a mély vízbe az, aki nem tud jól úszni. Biciklizni csak a megfelelő védőfelszerelésben keljenek útra. Mindenféle csapatban, illetve egyénileg játszott játékok esetében figyelünk mások, illetve saját testi épségünkre. (Molnár Péter)

– Azt javaslom, ha mennek bicajozni, legyen rajtuk bukósisak, térdvédő, meg könyökvédő. Ha mennek úszni, ne menjenek be mély vízbe, kenjék be magukat napolajjal, nehogy leégjenek. A gyerekek az anyukájukkal menjenek be a vízbe, nehogy elmerüljenek a mély vízben. Ha labdáznak, akkor figyeljenek oda, nehogy kimenjen az útra, és ha kimennek, nehogy elüsse az autó őket. Még azt is javaslom, ha jönnek ki a vízből, vegyenek fel egy papucsot, ne kapjanak el fertőzést, és nehogy elcsússzanak a vízen. Akkor menjenek át az úttesten, ha zöld a lámpa, piroson a kocsi elütheti őket. (Kiss Benjámin)

– Ha fára akarsz mászni, akkor vastag ágú fát ajánlok, például a diófát. Azért lépek a vastag ágakra, mert az elbír, a vékonyra pedig azért nem, mert az gyenge. A diófának olyan vastag az ága, hogy elbír még engem is. Vékony és kicsi, nem erős fára nem szabad mászni, mert letörik. Biciklizéskor vigyázok magamra, nézem, hol megyek, csak a betonon szabad. A csúszdán nem szabad ugrálni, mert betörik, meg nem mászok fel, mert csúszik, és ülök rajta amikor lecsúszok. (Bölönyi Benjámin)

– A balesetek elkerülése érdekében sisakot húzok a fejemre bicajozásnál. Nem ugrok bele a tóba, mély lehet. Nagyon figyelek, az úttesten balra-jobbra szétnézek, és csak úgy kelek át az úttesten. Napozás előtt bekenem magam naptejjel mindenhol. Hűtőbe teszem az ételt, hogy ne romoljon meg. (Zita néni)

Kihívás napja

Az idei évben bár rendhagyó módon, de iskolánk ismét megtartotta május 27-én, szerdán a Kihívás napját. Ennek a rendezvénynek a fő célja, hogy felhívjuk a figyelmet a mozgás fontosságára, jelentőségére. A helyzetre való tekintettel többek között digitális formában jutattuk el sporttal kapcsolatos összeállításunkat a gyerekek számára, azonban a Budapestre is vonatkozó enyhítések figyelembevételével testnevelő tanáraink a II. János Pál pápa térre invitálták mozogni vágyó diákjainkat és családtagjaikat. A két órás programon volt futás, gimnasztika, focimeccs, melyre szülők is becsatlakoztak, valamint asztalitenisz és erősítőpark kipróbálása is. A sportos délelőtt jó hangulatban, kellemes mozgással és beszélgetéssel telt el, a családok és kollégáink is remekül érezték magukat.

Madarak és fák napja – Rajzpályázat

Május elején intézményünk rajzpályázatot hirdetett tanulóinknak a madarak és fák napja alkalmából. A sok, szép alkotás közül a zsűri a következőket díjazta:

 

Rajz kategória 1.-2. osztály:

I. helyezés: Glázer Emese 1.o és Csutorás Benő 2.o

II. helyezés: Sárközi Rozália Zoé 2.o

III. helyezés: Raduly Nikolett 2.o

 

Rajz kategória 3.-4. osztály:

I. helyezés: Komáromi Balázs 3.o

II. helyezés: Kun András 3.o

III. helyezés: Kiss Benjamin 3.o

 

Rajz kategória 5.-6. osztály:

I. helyezés: Hengl Éden Manó 5.o

II. helyezés: Hamza Dávid 5.o

III. helyezés: Pók Gyula Zoltán 6.o és Pók István Bertalan 6.o

 

Fotó kategória 3.-4. osztály:

I. helyezés: Szabó Zoltán Márk 4.o

II. helyezés: Kiss Benjamin 3.o

III. helyezés: Bölönyi Benjamin 3.o és Komáromi Balázs 3.o

Fotó kategória 5.-6. osztály:

I. helyezés: Hengl Éden Manó 5.o

 

Fotó kategória 7.-8. osztály:

I. helyezés: Gergely Rajmond 7.o

II. helyezés: Bogdán Zsolt 7.o és Forrai Nataniel 8.o

III. helyezés: Maruzs Krisztián 8.o

 

Ehető kép kategória 3.-4. osztály:

I. helyezés: Szabó Zoltán Márk 4.o

II. helyezés: Komáromi Balázs 3.o

III. helyezés: Kiss Benjamin 3. o

Gratulálunk a szép eredményekért!

Kedves Gyerekek!

Ezzel a rövid videóval, tanáraitok által küldött kedvenc képekkel szeretnénk üzenni Nektek. Üzenni, hogy nagyon hiányoztok nekünk, sokat gondolunk Rátok. Üzenni, hogy Ti vagytok a mi NAGY hőseink. Üzenni, hogy az iskola üres nélkületek. Üzenni, hogy már nagyon várjuk, hogy személyesen is találkozhassunk veletek. Addig is, legyetek jók, ha tudtok!

Szeretettel, Andrea néni, és minden felnőtt az intézményből

Tavaszi szünet

A tavaszi szünet első napja 2020. április 9. csütörtök, utolsó napja április 14. kedd.

A szünet előtti utolsó tanítási nap április 8. szerda, a szünet utáni első tanítási nap április 15. szerda.