Karácsonyi „vásár” kicsit másképp

Iskolánkban minden évben a gyerekek és a pedagógusok által készített portékákból adventi, karácsonyi vásárt szervezünk befogadó intézmények helyszínein. Ebben a tanévben ezt nem tudjuk megtenni a járványhelyzetre tekintettel. Emiatt más módokon fordulunk Önökhöz: barátainkhoz, támogatóinkhoz.

Online felületen adománygyűjtést szerveztünk, melynek részleteiről az alábbi linken olvashatnak többet.

Karácsonyi adománygyűjtés a Józsefvárosi EGYMI-ben sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű tanulóink számára

Most azt találtuk ki, hogy mi ajándékozzuk meg Önöket adományaikért cserébe, hiszen mi is, mint mindenki, nagyon szeretünk kapni, de legalább ugyanennyire szeretünk adni is.

A továbbiakban a képgalériában található termékekkel szeretnénk megajándékozni adományozóinkat.

1.000 Ft adományért 10 db mézeskalácsot, vagy egy-egy dekorgumiból készült díszt, 5.000 Ft-ért egy kisebb, 10.000 Ft adományért egy nagyobb grincsfát adunk ajándékba. Az ajándékok variálhatóak.

Adományaikat a https://paypal.me/pools/c/8uAYPTbn6S PayPal fiókon keresztül, vagy személyesen egyeztetve, elérhetőségeink valamelyikén tudják felajánlani. Adományukért felajánlott termékekért a titkarsag@jegymiai.hu e-mail címen, vagy a 06-1-313-44-64-es telefonszámon tudnak jelentkezni. Az ajándékok átadására személyes megbeszélés, levelezés, egyeztetés után kerül sor.

Aki nem ismeri intézményünket, az alábbi, 2018-ban készült videón keresztül bepillantást nyerhet hozzánk:

Várjuk Önöket szeretettel a virtuális térbe, hogy együtt ünnepelhessünk!

Köszönettel:
Jenei Andrea
intézményvezető

Mikulás

A mai napon az online téren keresztül ellátogatott iskolánkba a Mikulás. Mivel minden tanulónk jó gyermek volt, mindenki kapott ajándékot. Az osztályokban meggyújtottuk az adventi koszorúkon a 2. gyertyát is.

Köszönjük a Józsefvárosi Önkormányzat és adományozóink támogatását!

Tabletes játékverseny

November utolsó hetében tanulóink tabletes játékversenyre nevezhettek be garasaik beváltásával. A versenyzők az Alto’s Adventure nevű játékban terelték haza lámáikat a téli akadálypályán. Az elért pontszám alapján Raduly Nikolett (alsó) és Csécs Zoltán (felső) tanulók lettek az I. helyezettek, Sebők Ruben (alsó) és Bancsók Dániel (felső) tanulók lettek a II. helyezettek, és Rézműves Máté (alsó) és Tóth Tamás Krisztián (felső) a III. helyezettek. Nekik, és a többi résztvevőnek is szeretettel gratulálunk!

Advent

2020.11.27-én iskolánkban meggyújtottuk az első adventi gyertyát. Ezúton köszönjük meg Nagy Ilonának, aki felajánlotta iskolánknak, ezt a gyönyörű koszorút. A gyerekek osztályaikban ünnepeltek és ott is felgyulladtak az első fények a koszorúkon.

Karácsonyi adománygyűjtés a Józsefvárosi EGYMI-ben sajátos nevelési igényű, hátrányos helyzetű tanulóink számára

Iskolánk Józsefváros szívében található, sajátos nevelési igényű tanulókat nevelünk, oktatunk. Tanítványaink egy részének szociokulturális helyzete nehezített, sokan hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetűek. A decemberi ünnepvárás időszakát minden évben megpróbáljuk számukra örömtelivé, meghitté és gazdaggá varázsolni.
Az ünnepek közeledtével nevelőtestületünk kezdeményezésére adománygyűjtést szervezünk azzal a céllal, hogy nehéz körülmények között élő tanulóink is átélhessék az ünnep örömét.Adománygyűjtésünk keretén belül szeretnénk Mindenkit arra buzdítani, hogy lehetőségeihez mérten álljon kezdeményezésünk mellé és tegyük együtt szebbé, gazdagabbá tanulóink Mikulás ünnepségét és Karácsonyát!

Hogyan teheti ezt meg?
Szívesen fogadunk gyümölcsöt, édességet, magokat a mikuláscsomagokba.
Örömmel adjuk át számunkra az Önök által küldött apró ajándékokat, vagy készítünk el Önökkel együtt személyre szabott csomagokat Karácsonyra.
Akinek pedig az az egyszerűbb, egy kifejezetten erre a célra létrehozott pay pal fiókon keresztül, anyagi támogatást is tud nyújtani tanulóink megajándékozására, itt: https://paypal.me/pools/c/8uAYPTbn6S

Természetesen mindezt nyitottan, az Önök bevonásával szeretnénk megtenni. Itt, a FB-on, és intézményünk honlapján folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önöket.

Aki nem ismeri intézményünket, az alábbi, 2018-ban készült videón keresztül bepillantást nyerhet hozzánk: https://www.youtube.com/watch?v=2oY0xo5CH3A

Várjuk Önöket szeretettel a virtuális térbe, hogy együtt ünnepelhessünk!

Köszönettel:
Jenei Andrea
intézményvezető

Zsinórlabda

2020. 11.16-án rendeztük az őszi zsinórlabda bajnokság 2. fordulóját. Alsó és felső korcsoportban is két csapat vett részt az eseményen. A mérkőzéseket nagy küzdelem, jó hangulat és nem utolsó sorban a sportszerűség jellemezte.

FELSŐS CSAPATOK:

1.
Bogdán Zsolt
Pókos Renátó
Hamza Dávid
Putnoki Ramóna
Hengl Éden Manó

2.
Herkó Zsolt
Pók István
Bóth Mihály
Békefi Áron
Tóth Gyula

ALSÓS CSAPATOK:

1.
Laki István
Varga Ráhel
Kiss Benjamin
Gyula bácsi

2.
Ferencz Levente
Komáromi Balázs
Fehér Rubin
Betti néni

A felsősöknél Herkó Zsolt csapata győzött 2:0-ra, míg az alsós küzdelmet a Ferencz Levente vezette csapat nyerte szintén 2:0-ra.

Pályaorientációs nap

2020. november 13-án tartottuk meg iskolánkban a pályaorientációs projektnapunkat. Tanulóink korosztályuknak megfelelően ismerkedtek meg a szakmákkal kisfilmek, elbeszélések és foglalkozások keretében.

A felsősökhöz most csak kisfilmek közreműködésével tudtak eljutni a középiskolák.

Minden osztályunkhoz eljutott a Józsefvárosi Közterület felügyelet két tagja Orsós Attila és Varju Ferenc, akik a tanulás fontosságáról és a mindennapi munkájukról beszéltek tanulóinknak. Ezúton is köszönjük, hogy ellátogattak hozzánk.

Eszközkatalógus

Az NTP-TFJ-19-001 kódjelű ,,A tehetségsegítés feltételrendszerének javítása a Józsefvárosi EGYMI és Általános Iskolában” nevű nyertes pályázatunkhoz készítettünk egy eszközkatalógust, melyben képekkel illusztráltan felsoroljuk a beszerzett eszközöket, valamint néhány játékot részletesebben is bemutatunk. Ez a katalógus nem jöhetett volna létre Blevins Kulcsár Krisztina, Gombai Eszter és Fekete Dóra közreműködése nélkül. Köszönjük a munkájukat!

Eszközbemutató

Az NTP-TFJ-19 kódjelű, a „Tehetségsegítés feltételrendszerének javítása a Józsefvárosi EGYMI és Általános Iskolában” nevű nyertes pályázatunk megvalósítása során 2020. október 5-én intézményi szakmai nap keretén belül online eszközbemutatót tartottunk.

Az eszközbemutató során intézményünk nevelőtestülete megismerkedett azzal a közel 70 darab tehetségsegítő eszközzel, melyet beszereztünk.

A beszerzett eszközöket az intézményben történő tanórán kívüli tehetséggondozó munka során használjuk fel a következő tehetségterületeken: matematikai-logikai, térbeli-vizuális és interperszonális tehetségterület.

Az online eszközbemutatóhoz készített prezentáció megtekinthető az alábbi linkre kattintva: https://cutt.ly/eszkozbemutato