Kerékgyártó Csilla a Tanév pedagógusa a Józsefvárosi EGYMI-ben

A Belső-Pesti Tankerületi Központ által kiírt díjat ebben a tanévben Kerékgyártó Csilla kollégánk kapta.

Részlet Csilla méltatásából:
Kerékgyártó Csilla okleveles mesterpedagógus 2006 óta a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola munkatársa, munkaközösség-vezető, utazó gyógypedagógus.
Óráin a tanár vezető szerepe érvényesül, emellett a nyugodt, őszinte, és oldott légkör, a nyitottság, az egyénre szabott megsegítés is nagy szerepet kap. Több óráját kéttanáros modellben tartja, valamint ebben a tanévben KIP-es órákat is tartott hátrányos helyzetű diákjai számára. Saját fejlesztésű digitális tartalommal ellátott eszközeinek használata mindennapos és eredményes. Fejlesztései során a pozitív megerősítésre, a folyamatos ellenőrzésre, a megfelelő, motiváló értékelésre mindig hangsúlyt fektet. Szakmai, gyógypedagógiai tevékenységével módszertani ismereteket közvetít kollégái számára.
Több éve fogadja az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karának gyógypedagógus hallgatóit összefüggő terepgyakorlatra, évente több száz órányi gyakorlatvezetői feladatot vállalva.
Fejlesztéseinek bemutatásával aktívan kapcsolódik be bázisintézményi munkánkba, a mesterprogramjához kapcsolódó disszeminációs tevékenységeiben tudásmegosztó alkalmak során számos lehetőséget biztosított intézményünk és más, érdeklődő pedagógusok számára.
Jellemzi az innovációra való törekvés. Több, intézményi szintű innováció ötletgazdája, megvalósítója: a középiskolás korú sajátos nevelési igényű tanulók diagnosztikus méréséért felelős munkacsoport vezetőjeként idén a fenntarthatósággal foglalkozó munkacsoport vezetésének feladatát is ellátja és nagy lelkesedéssel végezi.

Nagyon nagy szeretettel gratulálok Csillának, sok szakmai és magánéleti sikert kívánok Neki a diákok és a nevelőtestület nevében:

Jenei Andrea
főigazgató

Kitüntetett kollégáinknak gratulálok szeretettel!

2024. június 24-én dr. Marossy Endréné és Boncz Beáta kitüntetést vehetett át a Tankerületi Központ Pedagógusnapi Ünnepségén. Dr. Marossy Endréné Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, Boncz Beáta Miniszter Elismerő Oklevelet kapott. Szívből gratulálok, köszönöm kitartó munkájukat, a sok-sok szeretetet és gondoskodást, amit a gyermekek iránt tanúsítanak, hogy értéket közvetítenek, s mindezt a lehető legnagyobb szakmai hozzáértéssel teszik.

Jó, hogy együtt dolgozhatunk Veletek!

A gyermekek, tanulók és kollégáink nevében:

Jenei Andrea
igazgató

Kedves Kollégák és Hallgatók!

Várjuk jelentkezéseteket a budapesti Józsefvárosi EGYMI-be! Jöhettek többen is, van hely bőven!

Várunk Titeket újonnan induló, új teremben kialakított auti 1. osztályunkba, de idősebbekhez is.

Minden van, amire szükség lehet a tanításhoz, fejlesztéshez és szuper mentori támogatást is tudunk biztosítani minden belépő kolléga számára. Várunk Titeket szeretettel! Önéletrajzokat a titkarsag@jegymiai.hu e-mailre tudtok küldeni.

A Józsefvárosi EGYMI csapata nevében:

Jenei Andrea
főigazgató

High-Tech Suli tanterem átadása

Intézményünk sikeresen pályázott az Alapítvány az Innovatív Oktatásért pályázatán. A pályázat jóvoltából az Alapítvány munkatársai intézményünkben egy minden igényt kielégítő High-Tech tantermet alakítottak ki, közel 40.000.000 Ft értékben. A tárgyi felszerelésen kívül az Alapítvány 3 kollégánk továbbképzését és a program mentorálását is vállalja.

Az Alapítvány misszója:
„A High-Tech Suli program digitális tantermek felszerelésével és a tanárok támogatásával segíti hozzá a gyermekeinket ahhoz, hogy a világ megismerése mellett, a bennük rejlő tehetséget is fel tudják fedezni. A célunk, hogy a körülmények soha ne állhassanak a tudás útjába és minden adott legyen ahhoz, hogy helyt tudjanak állni a felnőttek sokszor kihívásokkal teli világában. A High-Tech Suli egy kapu a világ megismeréséhez. Mert minden gyerek egy önálló galaxis.”
A High-Tech Suli tanterem átadására 2024. június 13-án került sor. A tantermet Dr. Várkonyi Andrea, az Alapítvány az Innovatív Oktatásért kuratóriumának elnöke adta át.

Az ünnepségen megjelentek a Tankerületi Központ és a Budapesti POK vezetői, munkatársaink és a sajtó munkatársai is. Bővebben az alábbi linkeken található cikkeken lehet a programról és a tanterem átadásáról olvasni.

https://ripost.hu/insider/2024/06/mar-40-iskola-elvezheti-a-high-tech-suli-elonyeit

https://tv2play.hu/tenyek/ujabb_iskolak_kaptak_digitalis_tantermet

Jenei Andrea
főigazgató

Bukó Andrea Józsefvárosi Gyermekekért kitüntetést kapott

Nagy szeretettel gratulálok a diákok, a nevelőtestület és a magam nevében Bukó Andrea kollégánknak, aki május 28-án vehette át a Józsefvárosi Önkormányzat által adományozható Józsefvárosi Gyermekekért kitüntetést.
Andrea gyógypedagógus pályáját nálunk kezdte és bízom abban, hogy hiteles személyiségével, hatalmas szakmai tudásával még sokáig fogja támogatni a hozzánk járó tanulókat.

Szeretném Andreát a méltatásából kiemelt gondolatokkal köszönteni:

Bukó Andrea 2011 óta dolgozik iskolánkban, gyógypedagógus, osztályfőnök. 13 éve munkatársunk, 13 éve neveli, oktatja a józsefvárosi sajátos nevelési igényű tanulókat.  Általában felső tagozatosokkal foglalkozik, velük kapcsolata baráti, de következetes, szeretettel teli, de határokat állító, őszinte és empatikus.
2 éve osztályfőnöki feladatokat is ellát, és gyakorlatra fogadja különböző egyetemek gyógypedagógus hallgatóit. Szakmai munkájában igényes, felkészültsége példamutató. Kapcsolata kollégáival harmonikus és támogató. Aktív tagja közösségünknek, számos innovációban volt élenjáró az elmúlt években.
Kiváló gyógypedagógus, aki tudását folyamatosan fejleszti, alkalmazkodik az intézmény és a szülők által támasztott követelményekhez. Diákjai sorsát figyelemmel kíséri, őket és szüleiket támogatja a felmerülő problémák esetén. A szülők és a tanulók bátran fordulhatnak hozzá, mert Andi megérti őket és tud számukra segítséget nyújtani.
Szeretettel gratulálok!

Jenei Andrea
igazgató

Szeitz Mónika 20 éve Józsefváros pedagógusa

Sok szeretettel gratulálok Szeitz Mónika kollégám 20 éves jubileumához.
Mónika 20 éve dolgozik Józsefvárosban, józsefvárosi gyermekekkel. Gratulálok kitartó és magas szakmai színvonalon végzett munkájához, töretlen lelkesedéséhez. Gyermekszeretete, profizmusa és hűsége példa mindannyiunk számára.
Kívánom, a tanulók, munkatársaim és a magam nevében, hogy még sok öröme, szakmai sikere legyen pályáján!
Szeretettel:
Jenei Andrea
főigazgató

FODISZ-Atlétika Országos Diákolimpia

Május 16-án került megrendezésre az Atlétika Országos Diákolimpia Budapesten, melynek az Ikarus pálya adott otthont. Iskolánkból 3 diákunk jutott tovább erre a nemes megmérettetésre, miután megnyerték a budapesti fordulót.

Elsőként a III. korcsoportban versenyző Szabó Márk állhatott rajthoz 100 m-es síkfutásban, és nagy küzdelemben végül az 5. helyet csípte meg a futamában.

Ezután következett a IV. korcsoportban versenyző Szalai Kevin, aki 3 számban is kivívta magának az indulási jogot. Elsőként 100 m-es síkfutásban állt rajthoz, és futamgyőzelmével biztosította a helyét a döntőben, melyet nagyon szoros csatában végül megnyert, így megvédte a tavalyi országos bajnoki címét. Sok pihenésre nem volt ideje, mert már kezdődött a távolugrás, ahol egy picit fáradtabban ugrott, így az előkelő 6. helyen végzett. Ezt követően következett a 200 m-es síkfutás, ahol szintén kemény küzdelem alakult ki, végül Kevin a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Eközben megkezdte versenyzését Ferencz Levente is, aki a III. korcsoportos kislabdahajításban mérettette meg magát. 50 méteres nagyszerű dobásával a második helyen végzett.

Gratulálunk versenyzőinknek, nagyon büszkék vagyunk rájuk!