KITÜNTETÉS

Nagy örömmel gratulálok intézményünk két munkatársának, Nagyné Bozsó Eszternek és Topercer Piroskának, akik a Miniszter Elismerő Oklevele kitüntetésben részesültek március 15-e alkalmából.
Kedves Eszter, Kedves Piró!
Nagyon szépen köszönöm a munkátokat és további sok közös sikert kívánok magunknak. Munkátokkal jobbá teszitek az intézményt, sikeresebbé az együttnevelt sajátos nevelési igényű gyerkeket, boldogabbá őket, szüleiket és általuk minket is.
Szeretettel: Andrea

Jenei Andrea
intézményvezető

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójának megünneplése

Intézményünkben a mai napon csodálatos műsorral emlékeztek meg tanulóink az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 175. évfordulójáról és arról, hogy Petőfi Sándor 200 éve született.
A műsor előtti héten az iskolában Petőfi Sándor verseinek másolásából, és a feltámadott a tenger című költeménye ihlette alkotásokból kiállítás is nyílt. A műsorra és a kiállításra a belépő egy 5 Ft-os Kossuth-bankó volt.
A műsorban tanulóink verset mondtak, énekeéltek, táncoltak, így egy összművészeti alkotást hoztak létre kollégáink vezetésével.
Köszönet a mai ünnepség szervezőinek, Marossy Endréné Icának, Gaál-Schneider Icának, Bukó Andreának, Csóka Annának, Mészáros Béláné Gyöngyinek és Menich Klára Andreának a tanulók felkészítéséért, a nagyon színvonalas műsorért, az egész iskola és a tornaterem díszítéséért, a két verseny meghirdetéséért és lebonyolításáért. Sok szeretettel gratulálunk nekik és a műsorban szereplő tanulóknak is. Nagy örömet és szép élményt szereztetek nekünk!

Jenei Andrea
intézményvezető

NTP-INNOV-22-0044 pályázat

„Művészeti és digitális ötlet-tár”

A Miniszterelnökség megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2021-2022. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósításának támogatására. Intézményünk az NTP-INNOV-22-0041 kódjelű pályázatával 2.210.000 forint támogatásban részesül.

A pályázat neve „Művészeti és digitális ötlet-tár”. A pályázat kiemelt célja az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok támogatása.

Ezáltal a már hagyományokkal rendelkező – művészeti, valamint a digitális kompetenciák erősítését segítő – komplex tehetséggondozó műhelyfoglalkozásaink során 60-60 órás, élmény-, felfedezés- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programot tudunk megvalósítani, amelyek eredményeként tárgyiasult alkotás jön létre.

A pályázati kiírásnak eleget téve a programokat és műhelyfoglalkozásokat 2023. január 9. és június 30. között valósítjuk meg.

 

Döntő a Kálmán Imre Teátrumban

2022.12.11-én, vasárnap a döntő fordulójához érkezett a Budapesti Operettszínház által meghirdetett „Tiétek a színpad! Keressük napjaink ifjú La Mancha lovagját!” elnevezésű vetélkedője. Intézményünk Szín-Kör-Játék nevű színjátszócsoportja is részt vett a végső megmérettetésen. Tanulóink a Kálmán Imre Teátrum színpadán mutatták Don Jani kalandjai című darabjukat.

A szakmai zsűri elismerő szavakkal illette a produkciót és nagyon megdicsérte a csoportot a hihetetlen fejlődésért, amit láttak. Az eredményhirdetéskor Különdíjjal jutalmazták az előadásukat.

Akikre büszkék vagyunk:
Marton Zinajda
Sárközi Rozália Zoé
Vidák Sára Lilien
Hamza Dávid
Hengl Éden Manó
Kárpáti Dávid
Kovács Barnabás
Kiss Benjamin
Lakatos Péter
Marosvári András

Köszönjük felkészítő tanáraik, Szilvás Nóra és Vigh Laura munkáját!
Gratulálunk a csodás eredményhez!