MáSzínház – Különös

2024. március 27-én ellátogatott hozzánk a MáSzínház társulata, és bemutatták Különös című darabjukat.  Játszottunk, nevettünk, közben pedig elmélkedtünk és beszélgettünk az érzelmekről, a felnőtté válásról, a másságról. Tanulóink és kollégáink számára is nagyon nagy élményt nyújtott ez a színháznevelési program. Köszönjük Demeter Orsolya és Inoka Péter színművészeknek, valamint Kámán Orsolya foglalkozásvezetőnek, hogy elhozták nekünk ezt a különös előadást.

VÍZHÉT

Iskolánk az idei tanévben is csatlakozott HAPPY-hét elnevezésű, az ország legnépszerűbb vízfogyasztást népszerűsítő programjához. A gyerekek változatos tananyagokon, játékokon és kreatív alkotó tevékenységeken keresztül ismerhették meg a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztás fontosságát, illetve a víz élővilágban betöltött szerepét.

Konditerem a JEGYMI-ben

A Belső-Pesti Tankerületi Központ támogatásával intézményünkben kialakítottunk egy konditermet, melyet iskolánk dolgozói és a testnevelő tanárok felügyeletével a felső tagozatos tanulók is tudnak használni.

A sport, a mozgás, fontos szerepet játszik egészségünk megőrzésében. Ezért is lényeges, hogy most már iskolánk is büszkélkedhet egy színvonalas edzőteremmel.

Többfajta kardio- és erőfejlesztő gép áll rendelkezésre a múlt héten elkészült új fitness-helyiségben, ahol mindenki talál a kedvének és céljának megfelelő eszközöket.

Nagyon jó sportolást, edzést kívánok mindenkinek!

Köszönjük a Belső-Pesti Tankerületi Központ támogatását!

Jenei Andrea
igazgató

Nálunk járt a Mikulás

December 6-án hozzánk is megérkezett a Mikulás, aki, a Józsefvárosi Önkormányzat adományával minden tanulót mikuláscsomaggal, és egy-egy jó szóval ajándékozott meg. Idén Németh Gábor bűvész és segítője Némethné Kiss-Vámosi Brigi jöttek el hozzánk és nyűgözték le a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. 😊 Ezúton is szeretnénk megköszönni Nekik itt is, hogy ilyen széppé tették számunkra ezt a napot! A hangulatról beszéljenek a képek:

FODISZ – Terematlétika Országos Diákolimpia Döntő

2023.11.30-án került megrendezésre a FODISZ által szervezett Terematlétika Országos Diákolimpia Döntője, ahol 7 tanítványunk képviselte iskolánkat. Az ország több megyéjéből közel 140 gyermek mérte össze tudását a különböző korcsoportokban. Tanítványaink ismét nagyon szépen helytálltak, többen éremmel a nyakukban térhettek haza. Lássuk az eredményeket:

I. korcsoport lány:

Ruszó Ketrin: 30 m-es futás 2. hely, szivacslabdahajítás 2. hely.

II. korcsoport fiú:

Berkes Márk: medicinlabda dobás 2. hely.
Csanya Rikárdó: medicinlabda dobás 3. hely.

III. korcsoport fiú:

Ferencz Levente: szivacslabdahajítás 1. hely.
Bóth Ádám: medicinlabda dobás 1. hely.

Gratulálunk tanítványainknak!