admin bejegyzései

FODISZ a Kapkodd a lábad

2019. március 20-án rendezte meg a FODISZ a Kapkodd a lábad játékos sor-és váltóverseny budapesti fordulóját. A verseny folyamán 5 feladatban mérhették össze tudásukat az iskolák. Diákjaink remekül helyt álltak és nagyon szoros küzdelemben a torna győzteseként zárták a versenyt! … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | FODISZ a Kapkodd a lábad bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Március 15

Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából adtak elő ünnepi műsort tanulóink. A március 14-én tartott zenés, táncos, verses előadás közös énekléssel záródott.

Kategória: Egyéb | Március 15 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Beiskolázás a  2019/2020 tanév első évfolyamaira 

Az általános iskolai beiratkozás ideje: 2019. április 11. csütörtök     8-19 óra között 2019. április 12. péntek         8-19 óra között Elektronikus beiratkozás lehetősége,  e-Ügyintézés felületen: https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap A beiratkozás napján – függetlenül attól, hogy a két jelentkezési mód … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Beiskolázás a  2019/2020 tanév első évfolyamaira  bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gingalló pályázat – második műhelyfoglalkozások

2019. február 25-én a „Cickom…”– zeneművészeti műhely 2. foglalkozása keretében további gyermekjátékokkal és dalokkal ismerkedtek meg diákjaink Boros Dávidné Ágota segítségével, melyek játékos, vidám légkört teremtenek a fejlődés számára. Február 25-én délután 2. alkalommal tartottuk meg az Így tedd rá! … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Gingalló pályázat – második műhelyfoglalkozások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

PÉNZ7

Iskolánk az idén is csatlakozott az idén már 5 éves jubileumát ünneplő PÉNZ7 elnevezésű programhoz. A témahét célja a pénzügyi és vállalkozói kultúra játékos, élményalapú fejlesztése. Az idei tanévben a befektetések témájával és lehetőségeivel ismerkedhettek meg a gyerekek életkorukhoz igazodva, … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | PÉNZ7 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kerületi rajzverseny

2019. március február 27-én délután iskolánkban került megrendezésre az 1-2. évfolyamos tanulók kerületi rajzversenye. Kerületünk minden iskolája képviseltette magát. A verseny jó hangulatban telt.

Kategória: Egyéb | Kerületi rajzverseny bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Magyar Parasport Napja

Február 22-én ismét megrendezésre került a Magyar Parasport Napja, melyhez idén is nagy lelkesedéssel csatlakozott iskolánk. Alsós diákjaink váltóverseny keretében próbálhatták ki magukat “parasportolóként”, melyen aktívan és jókedvűen mérhették össze tudásukat. Felsős tanulóink ülőzsinórlabda házibajnokságban tehették próbára magukat, melyen óriási … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Magyar Parasport Napja bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Mozi

Felsős tanulóink a Művész Moziban megtekinthették a Kincsem című magyar filmet. A program után mindenki elmesélte, hogy mi volt nemzeti büszkeségünk története.

Kategória: Egyéb | Mozi bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Tolnai Piac

Február 21-én ismét megrendezésre került a Tolnai Piac, amelyen különféle portékákat, játékokat vásárolhattak diákjaink a magatartásukért és szorgalmukért szorgosan összegyűjtött garasaikból. Piacunk mostani bevétele nem kevesebb, mint 10.560 garas lett.

Kategória: Egyéb | Tolnai Piac bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Bűvészműsor

2019. február 22-én iskolánk 17 tanulója vett részt a Józsefvárosi Galériában Kőhalmi Ferenc Bűvészkedj ügyesen! című műsorán. A zenével és dallal is kísért fantasztikus bűvészműsorban a gyermekek segítségével keltek életre a csodák. Előttünk zajlott minden, mégis gyakran alig hittünk a saját szemünknek. … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Bűvészműsor bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Korcsolya

Iskolánknak idén is lehetősége nyílt korcsolyázni januárban és februárban a Horváth Mihály téren. Alsós és felsős diákjaink is szívesen hódították meg a pályát, és hol a korlátba kapaszkodva, hol pedig elengedve azt csúsztak, száguldottak a jégen.

Kategória: Egyéb | Korcsolya bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Gingalló pályázat – első műhelyfoglalkozások

2019. február 11-én az NTP-KTK-18-A-0007 kódjelű, „A hazai kettős vagy többszörös különlegességű tehetségeket segítő tehetséggondozó programok támogatása” című pályázat műhelyfoglalkozásai elkezdődtek. Hétfőn, a „Cickom…” – zeneművészeti műhelyben a gyerekek különböző népi gyermekjátékokkal, dalokkal ismerkedhettek meg Boros Dávidné vezetésével. Ugyanezen a … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Gingalló pályázat – első műhelyfoglalkozások bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Farsang 2019

Hagyományos farsangi mulatságra került sor intézményünkben 2019. február 15-én, pénteken. A program kezdetét vette a tél elűzésével a kiszebáb égetéssel az udvaron, majd a mindenki által izgatottan várt maszkabál következett. A jelmezes felvonulással kezdődő farsangi eseményen játékos vetélkedő, majd maskarákba … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | Farsang 2019 bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

A Gingalló pályázatunkról

A Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola Gingalló című pályázata 1,5 millió forintos támogatásban részesült “A hazai kettős vagy többszörös különlegességű tehetségeket segítő tehetséggondozó programok támogatása” címet viselő pályázaton. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő … Egy kattintás ide a folytatáshoz….

Kategória: Egyéb | A Gingalló pályázatunkról bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Vásárcsarnok

2019. február 19-én délután a 8. tanórában a második osztály elment vásárolni a közeli vásárcsarnokba. Cél a szociális képességek fejlesztése és matematikából  a 20-as szám bontásának gyakorlása, megtapasztalása valós környezetben, vásárlás közben.

Kategória: Egyéb | Vásárcsarnok bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva