Fontos járványügyi intézkedések

Tisztelt Szülők! 

Kérem, az alábbiak szíves tudomásul vételét! 

Egészség megőrzés 

Kizárólag egészséges, tünetmentes gyermekeket fogadunk az intézményben.

Az intézménybe lépő tanulók testhőmérsékletét naponta, a felnőttek testhőmérsékletét alkalomszerűen ellenőrizni fogjuk.

Aki az iskolában lázas lesz, vagy egyéb, betegségre utaló tüneteket mutat, azt elkülönítjük, a szülőt és az iskolaorvost értesítjük. Amíg a szülő megérkezik, addig a gyermek számára felügyeletet biztosítunk.

A reggeli beléptetésnél a szülők nem jöhetnek be a külső kapun. Ha szeretnének ügyeket intézni, telefonon (06-1-31-44-64), vagy e-mailben (titkarsag@jegymiai.hu) egyeztetett időpontban megtehetik.

A maszk a gyermekek és pedagógusok számára nem kötelező. Más, az iskolába belépő személyeknek kötelező a helyesen feltett maszk viselése.

Ügyelet 

Az iskola azt kéri, a gyerekek a reggeli és esti ügyeleten csak a legszükségesebb időt töltsék. Az osztályok számára csak vegyes csoportban tudunk ügyeletet biztosítani.

Az ügyelet továbbra is reggel 7.00 órakor kezdődik.

Az első tanórát tartó gyógypedagógus kolléga 7.45-re érkezik és az osztály jelenlévő tanulóit felkíséri a tanterembe. A további, érkező gyermekek folyamatosan felvonulnak a tantermekbe.

A délutáni ügyelet 5 óráig tart, amennyiben az időjárás engedi, az ügyeletet az udvaron – vagy az udvaron és egy kijelölt földszinti osztályteremben megosztva oldjuk meg.

A járványügyi ajánlásokat szem előtt tartva, a tömeges jelenlétet lehetőleg elkerülve az önállóan közlekedő, egyedül hazainduló tanulók délután 15.45 órakor az aulából elindulhatnak, amennyiben a szülő/gondviselő ehhez írásban hozzájárul.

A gyermekeikért érkező szülők a várakozás ideje alatt nem tartózkodhatnak az iskola épületében, így a porta előterében sem.

Lehetőséget biztosítunk – az ajánlott szociális távolságtartás betartásának elérése érdekében – arra, hogy a szülők a gyermekeket 15.30 és 16.00 óra között is elvihessék az iskolából, ha erre lehetőségük nyílik. Kérjük, ezt a szándékukat írásban előre jelezzék az osztályfőnökök által kért módon!

Ha valaki a szokottól eltérő időben vinné el gyermekét, azt előre jeleznie kell az üzenő füzetben, vagy a KRETA-n, TEAMS-en keresztül.

Kapcsolattartás 

Az Önök számára a kapcsolattartásban az elektronikus megoldásokat részesítjük előnyben a KRÉTA és a TEAMS felületen keresztül.

Takarítás, fertőtlenítés 

A takarítás és fertőtlenítés folyamatos lesz az épületben.

A tanórákon és a szünetekben biztosítjuk a rendszeres, ahol lehet, az időjárás függvényében a folyamatos szellőztetést. Kérjük, hogy megfelelő ruhát biztosítsanak!

Testnevelés 

A testnevelés órák levegőzéssel, sétával, udvaron és a műfüves pályán is lebonyolíthatók, heti minimum egy óra a tornateremben lesz. Az úszásórák várhatóan szeptember közepétől indulnak.

Étkezés 

A reggeliztetést, ebédeltetést az étkedében elnyújtott időintervallumban bonyolítjuk le, egyszerre csak 2 osztály fog étkezni. Ebéd előtt mindenki kezet mos. Az ebédlő tisztán tartásáért és fertőtlenítéséért az étkezést lebonyolító szervezetek a felelősek.

Szülői kötelezettség 

Az intézmény járványügyi eljárásrendjének megismerése minden szülőnek kötelessége lesz, melyet a honlapon megtalálhatnak és a KRÉTA ellenőrzőn keresztül eljuttatunk. A járványügyi intézkedési terv elolvasását aláírásával, vagy a KRÉTA ellenőrzőn keresztül történő üzenettel kérem, igazolják 2020. szeptember 10-ig.

 

Budapest, 2020. szeptember 1.

Jenei Andrea

intézményvezető