Gingalló pályázat – ötödik műhelyfoglalkozások

2019. április 1-jén a Szín-kör-játék – „Játszva tanulni” dramatikus műhely tagjai látogattak el a Hagyományok Házába Vigh Laura vezetésével. A „Tessék, tessék jó portéka, egynek sincsen maradékja” című múzeumpedagógiai foglalkozás keretében a tanulók megcsillogtathatták tehetségüket és a nemezelést is kipróbálhatták. Végeredményül csodás virágok születtek.

2019. április 15-én ötödik alkalommal tartotta meg Boros Dávidné Ágota a „Cickom…”– zeneművészeti műhely foglalkozást a húsvét témakörében. a gyerekek megismerkedtek különböző játékokkal, locsoló- és csúfoló versekkel.

Április 15-én délután az 5. „Így tedd rá!” – néptánc foglalkozáson már készültünk a nagy bemutatkozóra Markielné Mészáros Márta vezetésével. A leányok az üveges táncot, a fiúk pedig a botos ugratót gyakorolták. A népdal éneklése és a „csúfolódók” eljátszása tette fel a koronát a jó hangulatú foglalkozásra.

2019. április 17-én a „Kéz-csodák” – kézműves népi hagyományőrző műhelyben a húsvété volt a főszerep. A tanulók kipróbálhatták a különböző tojásfestési technikákat Szilvás Nóra vezetésével. A program nagyon vidám, színekben és csillogásban gazdag volt.

2019. április 17-én megtartottuk a „Süssünk, süssünk valamit!” – népi eledelek ötödik műhelyfoglalkozását Kirilla Gabriella vezényletével. Az óra keretén belül a gyerekek megismerkedtek a húsvéti kalács elkészítésének formájával. A lágy sütemény igazán ünnepi, húsvétkor pedig elmaradhatatlan. Az anyagok előkészítése és kimérése után a tésztát dagasztották és kelesztették. A pihentetés és formázás után a sütést követően jóízűen elfogyasztották.