Gingalló pályázat – negyedik műhelyfoglalkozások

2019. március 11-én a „Kéz-csodák” – kézműves népi hagyományőrző műhely tagjaival második alkalommal vettünk részt a Hagyományok Házában lévő foglalkozás-sorozaton Szilvás Nóra kíséretében. Ez alkalommal az Itt a bicska, bugyli bicska című műhely volt soron. Gyerekeink betekintést nyerhettek a fafaragás rejtelmeibe, és elkészíthették saját fakanalukat.

2019. március 18-án negyedik alkalommal tartotta meg Boros Dávidné Ágota a „Cickom…”– zeneművészeti műhely foglalkozást. A gyerekekkel, a már eddig megismert dalok és játékok ismétlése mellett, folyamatosan újakat is tanulnak. Nagy öröm látni, milyen örömmel és élvezettel vesznek részt a foglalkozáson, és hogy kultúránk gazdag öröksége milyen sokrétűen fejleszti a tanulókat.

Március 18-án délután 4. alkalommal tartottuk meg az „Így tedd rá!” – néptánc foglalkozást Markielné Mészáros Márta vezetésével. A tanulók körében nagyon népszerű a foglalkozás. A fiúk egyre ügyesebben ugrálnak a bottal. A lányoknál még mindig az üveges tánc arat nagy sikert.

2019. március 19-én a Szín-kör-játék – „Játszva tanulni” dramatikus műhelyében a furfang volt a téma A róka, a medve és a szegény ember című népmese kapcsán. A tanulóknak a játékok során nagyon furmányosnak, kreatívnak kellett lenniük, hogy túljárjanak Vigh Laura foglalkozás vezető, valamint egymás eszén.

2019. március 20-án megtartottuk a „Süssünk, süssünk valamit!” – népi eledelek negyedik műhelyfoglalkozását, ahol a gyerekek a fonott kalács készítésével ismerkedhettek meg Kirilla Gabriella vezényletével. A kovász elkészítése után a tészta dagasztásával, majd kelesztésével kezdtük el a munkafolyamatot. A legizgalmasabb feladatnak a kalács fonását tartották a tanulók. Végül az elkészült süteményt tejjel és kakaóval fogyasztották el.