Művészeti és digitális ötlet-tár – zárórendezvény

2023. május 26-án rendeztük meg az NTP-INNOV-22-0044 kódjelű „Művészeti és digitális ötlet-tár” elnevezésű pályázatunk zárórendezvényét. A családi- és projektnap során diákjaink és meghívott vendégeink komplex művészeti és digitális foglalkozásokon vehettek részt.

Pályázatunk során a művészeti, valamint a digitális kompetenciák erősítését segítő műhelyekben, élmény-, felfedezés- és alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó programot tudtunk megvalósítani. A zárórendezvényen 4-4 tehetségműhely munkáiba nyertek betekintést a részt vevők.

· A Zene-tár művészeti és digitális tehetségműhely foglalkozását Bakó Antalné vezette. A jelenlévők kipróbálhatták, milyen a hangbotokkal való zenélés. YouTube videó segítségével Grieg: In the Hall of the Mountain King című művét is lejátszhatták közösen.

Ezután a PANkreátorok csoport „A csitári hegyek alatt” című népdalára készült videót nézték meg, melynek koreográfiáját gyorsan meg is tanulták.

· A Kép-tár művészeti műhelyt Szilágyi Erzsébet Judit vezette. Kicsik és nagyok egyaránt színes papírból készült, 3 dimenziós mandalákat és füzéreket készíthettek különböző technikákkal.

· A Kép-tár digitális műhely foglalkozásán a csoportok tagjai kis detektívekké válhattak. Kovács Ádám műhelyvezető bábukat rejtett el az intézmény területén, melyeket meg kellett keresni. Ám ez nem volt olyan egyszerű, hiszen a képek, melyek útbaigazították a nyomozókat, nem sokat meséltek. Ha segítségre volt szükségük, kaphattak egyre gazdagabb további nyomok álltak rendelkezésükre

· A Tánc-tár művészeti és digitális műhelyében a különböző táncstílusoké volt a főszerep. A műhely vezetője, Kis Lili Barbara a klasszikustól a modern táncokig, mindenféle stílussal és lépéskombinációval ismertette meg a vendégeket. Leginkább a magyar ugrós néptánc rejtelmeiben merültek el.

· A Mese-tár művészeti és digitális műhelyében is nagy munka várt a csapatokra. Vigh Laura műhelyvezető különböző meséket hozott, melyeknek képeit nemcsak össze kellett illeszteni, de egy online kvíz során ki is kellett találni, melyikről van szó. Szerencsére ez minden alkalommal sikerült.

A pályázat műhelyeiben készült alkotásokat, produktumokat kiállítottuk, így mindenkinek lehetősége nyílt megcsodálni a műalkotásokat.

A zárórendezvényen az iskola Furulya tehetségműhelye, valamint Szín-kör-játék tehetségműhelye is fellépett a Fővárosi Kulturális Fesztiválon bemutatott nyertes produkcióikkal. Ezen felül a délelőtt során a Zene-tár műhelyben tanult „A csitári hegyek alatt” című népdalt közösen elénekeltük és elmutogattuk, ahogy azt sikeresen megtanultuk. Végül, de nem utolsó sorban felhúztuk a tánccipellőinket és közösen roptuk a Tánc-tár műhelyben elsajátított koreográfiát.

A program végén állófogadás keretében megvendégeltük diákjainkat és vendégeinket üdítővel, egy szelet pizzával és fagyival.

Jó érzésekkel, testileg-lelkileg feltöltődve zártuk a napot és a pályázatot!