Konferencia a Józsefvárosi EGYMI és Általános Iskolában

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ által szervezett Őszi Pedagógiai Napok keretében szerveztük meg intézményünkben a Játékosítás és digitalizáció a gyógypedagógiában című konferenciát.

A konferencia résztvevőit köszöntötte Herczeg Katalin, a BPOK főosztályvezetője, és Szili-Darók Ildikó, Józsefváros alpolgármestere, valamint Jenei Andrea, intézményvezető, aki bemutatta az intézmény utóbbi 10 évének innovációit is.

A konferencia első részében két plenáris előadásra került sor, majd az intézmény jó gyakorlatainak bemutatása történt meg a szekciókban.

Az első előadáson Az Oktatási Hivatal Tananyagfejlesztési Főosztály munkatársa, Takács Ádám az SNI tanulók a digitális térben című előadásában bemutatta azokat a digitális tankönyveket és feladatokat, melyeket az NKP oldalán találhatunk meg, és kifejezetten tanulásban, vagy értelmileg akadályozott tanulók számára készítettek a fejlesztők.

Kerékgyártó Csilla, a Józsefvárosi EGYMI szakvizsgázott, okleveles mesterpedagógusa A játékosítás digitális lehetőségei a gyógypedagógiában című előadásában a játékosítás elméletéről, lehetőségeiről beszélt, és mutatta be ennek intézményünkben megvalósuló gyakorlatát.

A szekciókban a konferencián résztvevők megismerhették néhány intézményi innovációnkat. Olyan újításokat mutattak be kollégáink, melyek a konferencia címéhez, a digitalizációhoz, vagy a játékossághoz, vagy mindkettőhöz kapcsolódni tudtak.

Szekciók:

– A Játékosítás lehetőségei kéttanáros modellben és elkülönített oktatásban ép intellektusú és enyhe értelmi fogyatékos tanulók együttnevelésében. Előadók: Kerékgyártó Csilla és Szeitz Mónika

– Játékok a képességfejlesztés szolgálatában. Előadók: Gulyás Blanka, Nagyné Bozsó Eszter, Varró Péterné

– E-portfólió és digitális diagnosztikus mérés. Előadók: Bogár Orsolya, Schüttler Vera

– Play decide érzékenyítő játék az együttnevelés hatékonyabb működtetése érdekében. Foglalkozásvezetők: Báncs-Szendrődi Szilvia, Boncz Beáta

 

Köszönjük a lehetőséget a konferencia megszervezésére és felkért előadóinknak, szekcióvezetőinknek az igen magas szakmai színvonalú munkáját!

Végtelen nagy büszkeséggel tölt el, hogy egy ilyen alkotó szakmai közösség tagja lehetek.

Jenei Andrea
intézményvezető