Kitüntetett pedagógusaink

Nagyon nagy örömmel osztom meg a jó hírt, hogy öt kollégánk rangos kitüntetéseket vehetett át 2020. augusztus 28-án, a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában.

Markielné Mészáros Márta kollégánk Józsefvárosi Gyermekekért kitüntetésben részesült és Pedagógus Szolgálati Emlékérmet kapott.
Néhány gondolat a méltatásából:
Markielné Mészáros Márta idén nyugdíjba vonult kollégánk végtelenül nagylelkű és csupa szív ember. A gyerekek bizalommal, bátran fordulhattak hozzá, mert tudták, hogy Márti néninél mindig szerető ölelésre, problémáikra pedig választ találnak. Márta szívügye a gyermekvédelem, számos alkalommal támogatta nem csak a gyerekeket, hanem szüleiket is annak érdekében, hogy a tanulók minél jobb körülmények között nevelkedhessenek. Gyermekvédelmi tevékenysége, melyet az intézményünkbe járó józsefvárosi sajátos nevelési igényű és hátrányos helyzetű tanulók érdekében végzett, kiemelkedő. Kapcsolata a szülőkkel mindig is bizalmas, kiegyensúlyozott, harmonikus volt. A gyógypedagógiai szakma iránt elhivatott, munkáját alázattal végző munkatárs. Aktivitása, lelkesedése a mai napig mindannyiunk számára példaértékű.

Boldog nyugdíjas éveket kívánunk neki, és várjuk vissza nagy-nagy szeretettel!!!

Négy kollégánk Miniszter Elismerő Oklevele díjat vehette át. Gratulálok Kovács Ádámnak, Martincsek Andreának, Schüttler Verának és Vigh Laurának.
Néhány gondolat a méltatásokból:
Kovács Ádám 2013 óta dolgozik intézményünkben, a Józsefvárosi EGYMI és Általános Iskolában. A nevelőtestület és a tanulók által tisztelt, kedvelt egyéniség. Hihetetlen lelkesedéssel, szorgalommal végzi feladatait. Mindennapi munkáját a tenni akarás, kreativitás és optimizmus jellemzi. Innovatív gondolataival és friss tudásával új irányt mutat a kollégáknak. Az iskolai élet egyik kiemelt feladatának tekinti a kollégák közösségi fejlesztését, a nevelőtestületi programok aktív szervezője.
Martincsek Andrea kollégánk munkáját az igényesség, a pontosság, az egyéni képességekre, és a gyermekek személyiségének egészére való fókuszálás jellemzi. Megbízható, lelkiismeretes, elhivatott, a sajátos nevelési igényű gyerekek érdekeit szem előtt tartó pedagógus. Kapcsolata tanítványaival, tanítványai szüleivel, és a befogadó pedagógusokkal példamutató. Csendes, nyugodt, őszinte személyiségével, önzetlen segítésnyújtásával könnyen elnyerte kollégái bizalmát, szívesen osztja meg tudását, és pedagógustársai tudják is, hogy hozzá érdemes tanácsért, ötletért fordulni.
Schüttler Vera mesterpedagógus kollégánk érzékenyen fordul tanítványai felé, harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolatban van velük. A tanulókra odafigyelve végzi munkáját, és az együttnevelésben oly fontos partneri viszony, támogató attitűd megjelenik a mindennapi tevékenységei során. A családokkal, tanulókkal, szülőkkel kapcsolata segítőkész, együttműködő. Bemutató óráin számos új módszert, eszközt mutat be, ezek nagy része saját fejlesztésűek, melyekkel támogatja a differenciálás pedagógiai gyakorlatának megvalósítását. Vera szívesen segít kollégáinak, aktívan tartja velük a kapcsolatot. Számos kiadvány, publikáció szerzője.
Vigh Laura munkáját nagy szakértelemmel és kiemelkedő pedagógiai hozzáértéssel végzi. Két éve az intézmény pályázati és kulturális szakmai munkaközösségének vezetője. Gyógypedagógus hallgatók mentora, segítő kézzel irányítja és mentorálja a pályakezdő pedagógusokat és főiskolai hallgatókat. Hallgatói tisztelettel beszélnek szakmai és emberi kvalitásairól. Az intézményünkben tanuló sajátos nevelési igényű gyermekekkel és szüleivel kapcsolata harmonikus, baráti, segítőkész. Feladatait hihetetlen lelkesedéssel, tenni akarással, kreativitással látja el. Különösen érzékeny és elkötelezett azon gyermekek tehetséggondozásának megvalósításában, sikerorientált fejlesztésében, akik az iskolai sikertelenségükben, mindennapi életükben folyamatos kudarcot élnek meg. Nevelőtestületünk aktív tagja, segítőkészsége, vitalitása miatt kollégái szakmailag és emberileg egyaránt tisztelik és elismerik.

Diákjaink, kollégáink és a magam nevében gratulálok kitüntetett kollégáimnak!

Jenei Andrea
intézményvezető