Magyar Parasport napja

Az idei évben immár 3. alkalommal került megrendezésre a Magyar Parasport napja, melyhez intézményünk ismét nagy örömmel csatlakozott. A február 17-ei héten diákjaink osztályfőnöki, illetve napközis óra keretében a FODISZ oldaláról letöltött filmeket nézték meg az 1-8. évfolyamon. Ezután beszélgető kör formájában a fogyatékkal élők helyzetének megbeszélése következett, melyen a tanulók is elmondták gondolataikat, véleményüket.

Vizuális óra keretében a parasportról készültek szebbnél szebb rajzok, melyekből külön-külön az alsós és felsős osztályokban is meghirdettük a három leglátványosabb alkotást, melyek kikerültek az iskola faliújságjaira is.

Február 21-én, pénteken délelőtt sportrendezvénnyel folytattuk Lélekmozgató programunkat. Alsós diákjaink váltóverseny keretében próbálhatták ki magukat “parasportolóként”, melyen lelkesen és jókedvűen mérhették össze tudásukat. Felsős tanulóink ülőzsinórlabda házibajnokságban tehették próbára magukat, melyen óriási versenyszellemben vettek részt.

Iskolánkban az idei programon két meghívott parasportoló is részt vett, mely hatalmas megtiszteltetés volt pedagógusaink és diákjaink számára is. D. Kiss Zoltán parataekwondos edzőjével, Szarka Tündével érkezett, ahol egy rövid beszélgetés után gyerekeink Zoltán és Tünde segítségével kipróbálhatták magukat a sportágban is. Másik vendégünk Juhász Veronika paralimpikon párbajtőröző volt, aki életútjának bemutatásával megmutatta tanulóinknak, hogy egy messzinek tűnő kitűzött cél is elérhetővé válik megfelelő kitartással, szorgalommal és türelemmel. Ezután diákjaink belekóstolhattak a vívás világába is, majd Veronika az olimpiai ezüstérmével aranyozta be napunkat, hiszen mindenki megnézhette, megfoghatta, ami hihetetlen élmény volt gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.