Gingalló pályázat – hatodik műhelyfoglalkozások

A „Süssünk, süssünk valamit” sütő – főzőműhely 2019. április 26-án megtartotta rendhagyó és egyben utolsó műhelyfoglalkozását a Hagyományok Házában Kirilla Gabriella vezetésével. A program keretében a gyerekek először a kiállítás tárgyaiból összeállított játékos órán vettek rész. Ezután a lepény készítés rejtelmeibe avatták be őket. A rövid sütést követően jóízűen elfogyasztották. A program végén a gyerekek nagy örömére egy rögtönzött kis dudás előadást hallgathattunk meg. Fantasztikus élmény volt.

2019. április 29-én 6. alkalommal tartotta meg Boros Dávidné Ágota a „Cickom…”– zeneművészeti műhely foglalkozást. A tanulók ünnepi szokásokkal, népi játékokkal ismerkedhettek meg Szent György napja alkalmából.

Az „Így tedd rá!” – néptánc foglalkozás utolsó alkalmán, április 29-én a tanulók az eddig tanult lépéseket gyakorolták Markielné Mészáros Márta vezetésével. A lányok üveggel a fejükön, a fiúk bottal a kezükben járták a táncot.

2019. április 29-én a „Kéz-csodák” – kézműves népi hagyományőrző műhely záró alkalmán tavaszi képet készítettek tanulóink pixel technikával Szilvás Nóra segítségével. Az erős koncentrációt igénylő feladatot nagyon összehangoltan oldották meg.

2019. április 30-án a Szín-kör-játék – „Játszva tanulni” dramatikus műhelyben Szent Györgyé volt a főszerep. Az utolsó alkalmon a tanulók Zöld-Györgyről szóló mesékkel ismerkedhettek meg, majd Vigh Laura vezetésével a sárkánnyal is „megküzdhettek”.