Gingalló pályázat – második műhelyfoglalkozások

2019. február 25-én a „Cickom…”– zeneművészeti műhely 2. foglalkozása keretében további gyermekjátékokkal és dalokkal ismerkedtek meg diákjaink Boros Dávidné Ágota segítségével, melyek játékos, vidám légkört teremtenek a fejlődés számára.

Február 25-én délután 2. alkalommal tartottuk meg az Így tedd rá! – néptánc foglalkozást Markielné Mészáros Márta vezetésével. A programon mozgásos gyerekjátékokat, illetve dunántúli ugrós dallamokat tanultunk. A dalokat tapssal, dobogással kísértük. A táncok lépéseit különböző ritmusképletre gyakoroltuk. A foglalkozás egyre népszerűbb a gyermekek körében, szinte az egész alsó tagozat jelen volt. Óriási sikert aratott a lányok körében az üveges tánc, illetve a fiúknál a botok átugrása.

Február 25-én a Kéz-csodák – kézműves népi hagyományőrző foglalkozás 2. alkalmának témája a farsang volt, ahol tanulóink megismerkedhettek a farsangi időszak szokásaival, illetve álarcot készítettek maguknak Szilvás Nóra vezetésével.

2019. február 26-án a Szín-kör-játék – „Játszva tanulni” dramatikus műhelyben a farsangé volt a főszerep. A tanulók farsangi mesékkel, népszokásokkal ismerkedhettek. Vigh Laura vezetésével mindenki valami másnak a bőrébe bújhatott.

2019. február 27-én, a „Süssünk, süssünk valamit!” – népi eledelek műhelyben a tanulók komatálat készítettek Kirilla Gabriella segítségével. Miután elkészült, az iskolában kicsik és nagyok egyaránt megkóstolták.