Gingalló pályázat – első műhelyfoglalkozások

2019. február 11-én az NTP-KTK-18-A-0007 kódjelű, „A hazai kettős vagy többszörös különlegességű tehetségeket segítő tehetséggondozó programok támogatása” című pályázat műhelyfoglalkozásai elkezdődtek.

Hétfőn, a „Cickom…” – zeneművészeti műhelyben a gyerekek különböző népi gyermekjátékokkal, dalokkal ismerkedhettek meg Boros Dávidné vezetésével.

Ugyanezen a napon a magyar néptáncok néhány alaplépésével is megismerkedte a tanulók az „Így tedd rá!”- néptánc műhelyfoglalkozásán, melynek vezetője Markielné Mészáros Márta. Kicsik és nagyok egyaránt élvezték.

Február 13-án, a „Süssünk, süssünk valamit!” – népi eledelek műhelyben a tanulók langallót készítettek Kirilla Gabriella segítségével. Miután elkészült, vittek kóstolót a többi tanulónak és a pedagógusoknak is. A langallónak és az ügyes kiskuktáknak is nagy sikere volt.

Február 18-án, a „Kéz-csodák” – népi hagyományőrző kézműves műhelyben a gyerekek megismerkedhettek a csuhé, gyékény, rafia, peddignád feldolgozásának lehetőségeivel, Szilvás Nóra vezényletével. Még a kosárfonást is kipróbálhatták a jelenlévők.

Február 19-én a Szín-kör-játék – „Játszva tanulni” dramatikus műhelyben A szorgalmas és a rest leány című magyar népmesét dolgoztuk fel a gyerekekkel, és hozzá kapcsolódó játékokat játszottunk. A tanulók végig nagyon szorgalmasak voltak, és nem restellték jól érezni magukat