Az NTP-KTK-17-A-0004-Üveggolyó program bemutatása – záró rendezvénye

Projekt- és családi nap keretében rendezett T-Faktor-Tehetségnapot és hozzá kapcsolódóan egy kiállítást 2018. április 13-án a Józsefvárosi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Általános Iskola.

Délelőtt négy helyszínen zajlottak az érzelmek tükrében megtartott foglalkozások:
– A sportkör – testi kinesztetikus és táncműhely szekciójában zsonglőrködhettek, mazsorettezhettek és a diaboló, az ördögbot, ileltve a mazsorettbot használatával ismerkedhettek meg a gyerekek.
– A Művészpalánta – téri, vizuális művészeti műhely berkein belül só-liszt kerámiát formázhattak, pólót és kaspót festhettek és a pixelhobby technikával ismerkedhettek meg a csapatokba osztott tanulók és vezetőik.
– A Fibula=Híd, kapocs zeneművészeti műhely a hangszerkészítés lehetőségeit tárta a „kisérdemű” elé a Zenebatyu Zengő Élményprogram égisze alatt.
– A Szín-Kör-Játék – „Játszva tanulni” műhely dramatikus játékok formájában a spontán szerepformálás alapjaival szórakoztatott kicsiket és nagyokat egyaránt.

A programon készített megannyi produktumot és alkotást tekinthették meg eztán az érdeklődők a szünetben, mely alatt állófogadást is tartott a vendéglátó Józsefvárosi EGYMI.

A T-Faktor elnevezésű tehetségkutató „műsor” a szünetet követően vette kezdetét „Játsszunk cirkuszt!” címmel, amelyen a programban részt vevő tanulók mutatták be számaikat. A Tehetségnap a Fibula Zeneművészeti Műhely fellépésével indult, amikor is a Fenn a csillagok felett és a Kocsi szekér, kocsi szán című darabokat adta elő. Ezt követte a Szín-Kör-Játék – „Játszva tanulni” műhely, amelynek kis művészpalántái kollégánk, Deák Norbert Cirkusz a cirkuszban című dramatikus játékát adták elő. A folytatásban a Sportkör – Kinesztetikus és táncműhely bemutató produkciójában gyönyörködhettek vendégeink, míg végül utolsó produkcióként az Artistaképző Bohócosztályának két előadója, Dangel Artúr és Turóczi Levente bohócokként szórakoztatták őket.

Az Üveggolyó pályázatot és magát a Tehetségnapot intézményvezetőnk, Jenei Andrea búcsúbeszéde zárta, s a nap végére a koronát egy pizzás állófogadás tette fel.