Főzőverseny IV.

Elérkeztünk a Karácsony Sándor Közalapítvány a Józsefvárosért által megnyert „ÉRTEM” komplex egészségnevelési program keretein belül megrendezett iskolai főzőversenyünk utolsó fordulójához. Ahhoz a fordulóhoz, amelyen három osztály (az 1-2.a, az 1.b és a 2.b) is megmérettette főző- és sütőtudományát.
A 2017. november 6-án tető alá hozott „tankonyhai vetélkedő” végső összecsapásában az 1-2.a osztály főfogásként Tartiflette-ét, alias francia rakott burgonyát készített friss „spagetti” salátával, desszertként gyümölcságyon altatott csokoládés pohárkrémet szervírozott, italként pedig az Oylyan pincészet Rosé borát ajánlották volna, ha nem iskolában, hanem egy elegáns étteremben kápráztathatták volna el a zsűritagokat: így maradt a levendulaszörp.
A „Tökösök” fantázianáven futó 1.b osztályosok repertoárján olyan ételkülönlegességek szerepeltek, mint a sajtkosár, a zöldségeskosár, a linzertésztából alkotott borsószemes kis fej és a paleodesszertként kínált sütőtök-banán püré.
A 2.b-sekből álló Sündörgők csapata Sün Sámuel eledelét (sült zöldséggel és krumplipürével felszolgált sült húst), valamint fordított almatortát tálalt fel az ítészeknek.