KI MIT TUD?

Ebben az évben is iskolánk adott otthont a mára már népszerűvé vált tehetségkutató vetélkedő, a Ki Mit Tud? budapesti és Pest megyei döntőjének. A 2016. szeptember 30-án pénteken megrendezett kulturális vetélkedő különleges vendége volt Szabóné Fónagy Erzsébet, a VIII. tankerület vezetője és Miczura Mónika, iskolánk Tehetségprogramjának művészeti támogatója. A versenyző gyerekek több kategóriában (vers, mese, báb, színdarab; ének-zene; tánc és rajz) indulhattak, s minden kategória zsűrijébe neves művészeket, ismert személyiségeket kértünk fel. A vers, mese, báb, színdarab kategória ítészei voltak Elek Ányos színész, rendező, Karner Judit magyar-angol szakos tanár és Sári Éva pedagógiai szakértő. Az ének-zene zsűrijeként vett részt a Ki Mit Tud?-on Miczura Mónika énekes, Töreky Katalin címzetes magánénekes és Csengeri Attila pedagógiai szakértő. A Tánc kategória ítésze volt Mihályné Lakatos Anita néptánctanár, Nékám Róbertné, a Kerületi Művészeti Munkaközösség vezetője és Kajáry Ildikó intézményvezető. Rajz kategóriában zsűrielnökként vett részt az idei vetélkedőnkön Fazekas Flóra keramikus, Nékám Róbertné és Markielné Mészáros Márta intézményegység-vezető.
A különböző iskolákból érkezett gyerekek és a saját tanulóink is nagyon jól érezték magukat a minőségi közétkeztetést biztosító Pensio Kft., a Rauch Hungária Kft. és a Fornetti Kft. által szponzorált vetélkedőn, amelyen remélhetőleg mind a gyerekek, mind az őket felkészítő tanárok felejthetetlen élményekkel gazdagodtak.

Vers, mese, báb, színdarab kategória:

Színdarab 1-4. osztály: Miki az állatkertben 1. helyezés (Hamza Dávid 2.o., Hengl Éden Manó 2. o., Dévényi János 3.o., Fazekas András 3.o., Mózer Krisztián 3.o., Oláh Krisztofer 3.o., Maruzs Krisztián 5. o.)
Ének-zene kategória:

Zene (egyéni) 5-8. osztály: Nyíri Norbert 2. helyezés
Zene 1-4. osztály: Furulya együttes (Gergely Rajmond 4.o., Sárközi Zsolt 4. o., Maruzs Krisztián 5.o.) 1. helyezés
Zene (csoportos) 5-8. osztály: Fibula zenekar (Oláh Krisztofer 3.o., Bodnár Ferenc 7. o., Horváth Vivien 8. o., Maruzs Krisztián 5. o., Sebők Gyula 7.o.) 2. helyezés
Tánc kategória:

5-8. osztály: Keskeny Evelin 7. o. 2. helyezés
Rajz kategória:

1-4. o.: I.: Serbán Zsigmond
II.: Varga Amanda
III.: Russzó Achilles
5-8.o.: I. Takács Márk
II.: Sümegi Erzsébet
III.: Horváth Vivien
Különdíj: Hamza György

p1350812 p1350795 p1350788 p1350768 p1350760 p1350731 p1350705 p1350697