Bűnmegelőzés az iskolában – tematikus programsorozat

Az idei tanévben is megrendezésre került intézményünkben a „Bűnmegelőzés az iskolában” című tematikus programsorozat. A témahetek különböző alkalmai tanulóink életkori sajátosságaihoz igazodva dolgozták fel a legfontosabb témákat.

1. Tárlatvezetés és múzeumpedagógiai interaktív foglalkozás valósult meg az internet és a drogfogyasztás veszélyeinek témájában a 4., 5., 6., 7., 8. osztály részvételével a Rendőrmúzeumban. Az előadást április 7-én és 8-án, a Rendőrmúzeum és az Országos Bűnmegelőzési Tanács szakemberei tartották.

2. Április 5-én interaktív foglalkozásokra került sor a családon belüli erőszak témájában külön az 5., 6., és 7., 8. osztály csoportjai , továbbá a tantestület számára. Ezeken az alkalmakon Hellenbárt László és Péter Zsuzsa, az S.O.S. Kríszis Alapítvány munkatársai szolgáltak számunkra hasznos és fontos információkkal.

3. „Ne legyél áldozat!” címmel komplex interaktív foglalkozást tartott munkatársnőnk, Imre Melinda április 14-én. A sok-sok játékot, mesét magába foglaló program speciálisan igazodott az 1., 2., 3. évfolyam igényeihez.

4. „Ébresztő óra” címmel interaktív foglalkozásra került sor a gyermekjogok témájában az UNICEF munkatársainak köszönhetően. A program a 4., 5., 6., 7., 8. osztály részvételével április 7-én valósult meg.

5. A VIII. kerületi Rendőrkapitányság által meghirdetett Közlekedésbiztonsági rajzpályázatra több alkotást is készítettek tehetséges tanulóink, az eredményekre még várunk.

6. A Rendőrmúzeum Vándorkiállításának adunk otthont a „Drogfogyasztás veszélyei” és „Vigyázz magadra!” címmel az iskola folyosóin elhelyezett óriás poszterek segítségével.

12 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1