FODISZ-Atlétika Országos Diákolimpia

Május 16-án került megrendezésre az Atlétika Országos Diákolimpia Budapesten, melynek az Ikarus pálya adott otthont. Iskolánkból 3 diákunk jutott tovább erre a nemes megmérettetésre, miután megnyerték a budapesti fordulót.

Elsőként a III. korcsoportban versenyző Szabó Márk állhatott rajthoz 100 m-es síkfutásban, és nagy küzdelemben végül az 5. helyet csípte meg a futamában.

Ezután következett a IV. korcsoportban versenyző Szalai Kevin, aki 3 számban is kivívta magának az indulási jogot. Elsőként 100 m-es síkfutásban állt rajthoz, és futamgyőzelmével biztosította a helyét a döntőben, melyet nagyon szoros csatában végül megnyert, így megvédte a tavalyi országos bajnoki címét. Sok pihenésre nem volt ideje, mert már kezdődött a távolugrás, ahol egy picit fáradtabban ugrott, így az előkelő 6. helyen végzett. Ezt követően következett a 200 m-es síkfutás, ahol szintén kemény küzdelem alakult ki, végül Kevin a dobogó 3. fokára állhatott fel.

Eközben megkezdte versenyzését Ferencz Levente is, aki a III. korcsoportos kislabdahajításban mérettette meg magát. 50 méteres nagyszerű dobásával a második helyen végzett.

Gratulálunk versenyzőinknek, nagyon büszkék vagyunk rájuk!