Művészeti és digitális ötlet-tár – március

Márciusban folytatódtak az NTP-INNOV-22-0044 pályázat műhelyeiben a foglalkozások.

Zene-tár – művészeti műhely
Vezető: Bakó Antalné
A Zene – tár tehetségműhely márciusi programja egy fantasztikus látogatással indult: Forrásház Gondozási Központba kirándultunk Kispestre. Ritka gazdag, színvonalas, interaktív programban volt részünk! Mike Judit vezetésével a legkülönbözőbb, legkiválóbb minőségű Orff hangszerekkel játszhattunk, próbálgathattuk azokat, játékosan közösen zenélhettünk. Hatalmas élményben volt részünk, azóta is vágyódunk az ott kipróbált hangszerek után!
A következő foglalkozásokon népdalfeldolgozásokat énekeltünk, furulyáztunk, hallgattunk. A „PANkreátorok Dalpantomim A csitári hegyek alatt” feldolgozásán nagyot nevettünk. Mi is megpróbáltuk a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdalt pantomimként feldolgozni.
A hangbotozás mindig nagy móka. Kipróbáltuk, hogy hogyan szólnak a hangközök, hármashangzatok botozva. Rájöttünk, hogy az nem is olyan egyszerű. De fejlődünk!

Tánc-tár – művészeti műhely:
Vezető: Kis Lili
A februárban elsajátított tudást a márciusi műhelyfoglalkozások során alkalmaztuk csak igazán, hiszen ebben a hónapban belepillanthattunk a magyar néptánc rejtelmeibe. A modul harmadik foglalkozásán a néptánc alaplépésével, a csárdással ismerkedtünk meg, mind az egylépéses, mind a kétlépéses csárdást is gyakoroltuk.

Kép-tár – művészeti műhely:
Vezető: Szilágyi Erzsébet Judit
Márciusban megnyitotta kapuit a Kép-tár műhely is. Az első foglalkozás központi témája színkompozíciók voltak. Különböző technikákkal kellett színes képet alkotni.
A második foglalkozás alkalmával a népi motívumokkal és a nemezeléssel ismerkedtünk. Ki is próbáltuk, milyen egy-egy motívumot tűnemezeléssel vászontáskára készíteni.

Mese-tár – művészeti műhely:
Vezető: Vigh Laura
A Mese-tár művészeti műhelyének negyedik foglalkozásán Séverine Vidal: Farkas doktor című művét vettük górcső alá. Megkerestük, mely mesék bújtak meg a történetben, majd egy párosítós játékot játszottunk. A foglalkozást egy interaktív kvízzel zártuk.
Az ötödik alkalmon szintén Séverine Vidal egyik művét dolgoztuk fel drámafoglalkozás keretén belül. Igazi törzset alkotva néztük meg Hogyan nőtt nagyra az égbolt?
A hatodik alkalommal kipróbáltuk, hogy milyen a bábozás. Egy általunk kitalált történetet játszottunk el bábuk segítségével.
A művészeti műhely utolsó foglalkozása áprilisban lesz, mely során a Batyu Színház társulata látogat el hozzánk.

Tánc-tár – digitális műhely:
Vezető: Kis Lili
A digitális modul márciusi foglalkozásai is sok izgalmas és vidám pillanatot okoztak számunkra. Az egyik foglalkozáson a gyerekek által már jól ismert és kedvelt Just Dance-játékkal játszottunk. A foglalkozás során a gyerekek maguk választhatták ki, hogy melyik dalra szeretnének táncolni.
A másik foglalkozáson pedig a művészeti modul alatt elsajátított csárdást alapoztuk meg videós megsegítéssel. Ezen az alkalmon a gyerekek már párban is táncoltak egymással.

Kép-tár – digitális műhely:
Vezető: Kovács Ádám
A Kép-tár digitális műhelyében az első foglalkozáson a legalapvetőbb digitális rajz programot a Paint lehetőségeit tekintettük át.
A második foglalkozáson a stop motion technikával ismerkedtünk és elsősorban a világításon, felvevő eszköz rögzítésén és a Stop Motion Studio applikáció megismerésén dolgoztunk.

Zene-tár – digitális műhely:
Vezető: Kovács Ádám
A Zene-tár digitális műhelyében márciusban elsősorban a RAP műfajjal foglalkoztunk. Tehetséges tanulóink saját RAP számain dolgoztunk. Megvágtuk és klipet is készítettünk hozzá.
A gyerekekkel a már jól ismert hangbotokkal is játszottunk, a kivetített dalokat közösen szólaltattuk meg. A kép-tár foglalkozásokon készülő rövid filmekhez vettünk fel zajokat és zörejeket, hogy ezzel is gazdagítsuk a vizuális élményt.