Tavaszi projektnap

A tavaszi szünet előtt még tartottunk egy projektnapot, amely tojáskereséssel indult. Minden osztály a saját színének megfelelő papírtojásokat kereste a napsütéses udvaron, majd egy feladványt kellett megoldaniuk, amely a következő helyszínt rejtette. Itt várták a kvízmesterek, akik 20 kérdést tettek fel az osztályoknak, és jegyezték, hogy mennyire sikerült jó választ adniuk a csapatoknak.

Következő helyszín a tornaterem volt. A két testnevelő tanárunk, Zsuzsa néni és Gyula bácsi sportmesterek, szórakoztató sorversennyel készültek a diákoknak. Az alsó és a felső tagozat külön-külön, kevert csapatokban versenyeztek egymással, tehát a nyerő csapatokban minden osztályból volt versenyző.

Mindenki nagyon jól szórakozott, és miután jól kifutották magukat, az alsós osztályok tojásdíszeket készíthettek az iskola tojásfájára. A felsősök addig a tankonyhán ügyeskedtek: gyümölcssalátát készítettek, amelyből az ebéd után megvendégelték az diákjait, pedagógusait.

A programok végeztével eredményhirdetés volt az udvaron:

A legjobb alsós kvízkirály lett a 4. osztály, a legjobb felsős kvízkirály a 7-8. osztály.

A legszebb és legfinomabb gyümölcssaláta-készítő címet két osztály kapta: az 5. és a 6. osztály.

Gratulálunk a nyerteseknek!

A nyuszi reggelre hozott az udvarra kitett kosárkákba minden tanulónak egy-egy nyuszicsokit, amit a program végén Andrea néni és Ádám bácsi adott át a gyerekeknek.