Járványügyi intézkedés, 2022. január 17.

Tisztelt Szülők!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma járványügyi eljárásrendjének értelmében változnak a tanulókra vonatkozó karantén szabályok és az intézmény járványügyi teendői.

A döntés értelmében 2022. január 15. napjától az eddig a 7-12. évfolyamon alkalmazott eljárásrendet kell alkalmazni az 1-6. évfolyamokon is. Ez azt jelenti, hogy amennyiben egy iskolai tanuló esetében COVID-19 fertőzés igazolódik, a fertőzött tanuló a járványügyi protokollnak megfelelően 7 nap karanténba kerül, amely 7 nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha a beteg már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűntek. Három nap tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén az elkülönítés feloldható, és a tanuló visszatérhet az intézménybe.

Az érintett osztályban, tanulócsoportban folytatódik a jelenléti munkarend szerinti nevelés-oktatás azon tanulók számára, akik oltottak. A fertőzöttel kontaktszemélynek minősülő, nem oltott tanulók 5 napra karanténba kerülnek, számukra ezen idő alatt az intézmény gondoskodik az előrehaladásához szükséges információk (így különösen a feldolgozott tananyag, a házi feladat) megküldéséről.

Jenei Andrea
intézményvezető