Élménypedagógiai program

Az Élményekkel Lelkünkért, Egymásért, Kultúránkért Egyesület intézményünkben tartotta meg a Színéből is valamit elnevezésű élménypedagógiai programját, amelyre az iskola tanulóit is meghívta. Velük együtt más iskolákból érkező tanulók is részt vehettek ezen a projektdélutánon, melynek három állomásán kellett megoldania játékos feladatokat a vegyes csapatoknak.
Az első desztináció egy puzzle-ről szólt, s papírral telerakott két dobozból szedték ki két kép darabjait, hogy aztán közösen kirakhassák őket. Plusz pont szerzésére is lehetősége nyílt annak, aki meg tudta állapítani, hol készült az adott fotó.
A második állomás alapját egy ún. élmény-kvíz adta, amelynek keretén belül a különféle programokon készült képekből tartottak diavetítést, majd az ezekhez kapcsolódó kérdésekre válaszolhattak.
A projektnap harmadik, élményjátékokkal teli szakaszában mókás csapatépítő játékokat játszhatott mindenki, ezután pedig a tornateremben egy rövid sorversenyben mérhették össze erejüket a csapatok.
Az élménypedagógiai program zárásaként az Élményekkel Lelkünkért, Egymásért, Kultúránkért Egyesület szendvicsekkel és tortával kedveskedett minden megjelent gyermeknek.